NotYetRated

Members
  • Posts

    383
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by NotYetRated

  1. Nope, just been letting it run toasty.
  2. Thanks for all of the work on these, @ich777. Valheim is up and running beautifully. One question, if anyone knows, how can we access the console within the docker? I want to set up a cron for some save/stop/restart automation.
  3. Shameless bump because I am pulling my hair out here. I spent a day with the system just on baremetal windows, did some gaming, general computing, and more stress testing and still never jumped higher than 75. Was typically sitting around 45-55 when in use. Again barely over 70 during some prime95 stress testing. Booted back to unraid last night and it still sits at 70+ when under 5% load.
  4. Hello, recently upgraded my old dual proc xeon server with a Ryzen 5950x I managed to snag from a local Microcenter. I am having an issue with CPU temperatures from unRaid. When I was originally configuring and testing the system, I installed Windows, did some benchmarking and stress testing. Under full load for 2 hours of prime95, cpu temps never exceeded 71 degrees C and idle at 40. unRaid, under barely any load idles around 65 degrees C as reported by Dynamix System temp, k10temp and spikes to 85 when I put a small amount of load on it. I swapped my Windows disk back in, re-ran the stress test and just did some general computing on it and temps again never spiked above 71, and idled down around 40. I can audibly confirm the CPU reported temps in Unraid, as it sounds as if my chassis is about to lift off. Does unRaid have issues with Ryzen 5x series that would somehow affect temps? Diags attached. Running the following: Case: Fractal Define 7 in HDD storage mode CPU: Ryzen 5950x mobo: AsRock x570 Taichi with 3.80 BIOS Cooler: coolermaster ML360R bigbang-diagnostics-20210107-0124.zip
  5. Also getting this issue. The new beta fixed VM issues i was having with beta 25(a windows VM with ATI card was not starting) but has now borked my Blue Iris VM with this disk issue.
  6. Following because I have very similar needs/use case and unfortunately no advice or data on good mobo's to use. Feels like you wrote this use case specifically for me. What case did you get?
  7. Hi all, I am looking to upgrade my old E5-2670 system to a modern AMD system, most likely based on a 3800, 3900 or potentially 3950. The threadripper v3 pricing is just too steep right now. Current system has 1 parity, 9 data, 1 cache and 3 unassigned devices. 8 of the devices are on a card. 2 video cards and 2 usb cards. New system would replace cache SSD with an NVME. Transfer all parity and data disks. Transfer 1 of the unassigned devices(WD purple passed to my blue iris system). I would probably consolidate the 2 unassigned devices SSD's to the NVME cache or put them on a 2nd NVME. They house my VM's. VM's include 1x windows 10 for blue iris, 1x windows 10 for homeseer, a couple of misc linux based game servers and tinker VMs. I would probably not transfer the 2x graphics cards as i am using NVIDIA shield's for serving my home theater and living room now. Can anyone recommend a solid x570 based motherboard that has been working well for them? I typically prefer ASROCK and workstation class for iPMI however, ASROCK mobo's are completely sold out and have been for the 2 weeks ive been watching. I dont see great options for iPMI on AMD based boards and can live without it. Also, wouldnt mind a good case recommendation as I may sell/donate my old system with case included. I prefer my drives in hot swap enclosures and accessible 5.25 bays are becoming excessively rare.
  8. I don't understand what this even is?
  9. If you are not running multiple graphics cards, then stick with the lower wattage power supplies. 400-450 watt sounds just fine for you. Power supplies are in their peak efficiency around their mid-point of output, so try to keep your power-supply sized as close to your average demand as possible, while still staying within your peak demand. For example, I have a dual processor e5-2670V1, 11 HDD and 3 SSD, GTX 1050 Ti and 7850 HD and do just fine with a 750 watt. It is higher than needed for my average demand but within my peak demand. Server typically sits around 200 watts.
  10. I am investigating updating my current dual CPU e5-2670 server to a ThreadRipper 2950X. Single core performance looks to be far superior on the TR 2950x over the 2670. Plus ill get more modern storage options. Use Case: 1. Windows VM for Blue Iris Server. Currently 3 core 6 thread, 8 gigs of ram 2. Windows VM for home automation server. Currently 2 core 4 thread, 4 gigs of ram 3. Windows VM, Home theater 1. GTX 1060 passed through. 3 core 6 thread. Some medium gaming and home theater via Plex 4. Windows VM, home theater 2. GTX 1060 passed through. 3 core 6 thread. Some medium gaming and home theater via Plex 5. pfSense with a 4 port NIC passed through. 300/20 connection Currently 9 data disks + 1 parity + 1 cache + 2 unassigned devices SSD's for VM storage and appdata + 1 data drive(WD purple) passed direct to blue iris server Dockers: Plex, sab, sonarr, radarr. 1x IBM Serveraid M1015 I have a few questions: 1. Anyone else looking to use this processor? Thoughts on it? 2. Recommended board for the setup. I am not seeing any good boards with extensive PCIe slows. 4x 16 slots and a couple x8 or so.... 3. TR1 CPU's and boards are stable now, when disabling Cstates?
  11. I use a powered USB hub at the end of a USB over ethernet connection and it works just fine! 2 xbox 1 wireless controllers, a mouse, keyboard and an all in one keyboard with built in mousepad.
  12. Do those support TRIM for SSD's? I've got 3 SSD's in the system currently...
  13. Upgraded parity disk to a larger one and.... somehow ended up with parity2... I believe I added the second, rebuilt. removed the first, then never did anything else.... And none are USB.
  14. Are you running the VM off of the array? I noted you said you have no cache drive.... Definitely dont want to run dockers or a VM on the array. Drop those on a cache drive or unassigned devices. I bet your IO WAIT time is through the roof. And try this for the audio/video desync. The MSI_UTIL program makes it easy, and it solved the issues I was having.
  15. My dockers tab has become unresponsive. The dockers are running, I just cannot load the dockers or dashboard tab of my GUI. Mar 18 11:39:04 BigBang nginx: 2018/03/18 11:39:04 [error] 8777#8777: *408549 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading response header from upstream, client: 192.168.0.23, server: , request: "POST /plugins/dynamix.docker.manager/include/DockerUpdate.php HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock", host: "bigbang", referrer: "http://bigbang/Docker" Mar 18 11:42:17 BigBang nginx: 2018/03/18 11:42:17 [error] 8777#8777: *408549 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading response header from upstream, client: 192.168.0.23, server: , request: "POST /webGui/include/DashboardApps.php HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock", host: "bigbang", referrer: "http://bigbang/Dashboard" Diags also took quite some time to generate. Any assistance would be appreciated. bigbang-diagnostics-20180318-1146.zip
  16. Does this puppy support TRIM on SSD's? I am failing at google
  17. Anyone here using a ASrock EP2C602? I am having some difficulty getting full speed out of my SSD's on any of the 14 ports. They are topping out at around 225MB/s. If I throw them on my LSI 9220-8i, I get the full ~550MB/s, however lose TRIM support.
  18. Sweet! Thanks for all the details! Pushed any gaming yet?
  19. Good to note on that board, thanks. I'll struggle when the time comes, as Ill need a solid board, but want dual graphics cards, a slot for a drive controller, probably a USB controller and an ethernet card. Dual slot graphics cards killing some slots kill that possibility!
  20. Still going well with the second graphics card? I am thinking of mimicing your cpu/mobo combo for my new build...
  21. I have not run in to any of the above problems on my 2 VM's which I have played CS:GO, and many other Steam games on.
  22. I use windows remote desktop sometimes, and Splashtop other times.... At random and with no real reason between the 2....
  23. I have been experiencing server lock-up issues lately. I first attributed it to updating to 6.5RC, but have since downgraded back to 6.4.1 and have been experiencing the same issues. Randomly, my dashboard, main, docker and VM tabs become unresponsive in the WebUI. I can still access my shares, users, settings, plugins, stats and tools tabs. System log shows this: Mar 6 22:43:17 BigBang nginx: 2018/03/06 22:43:17 [error] 8803#8803: *5794 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading upstream, client: 192.168.0.61, server: , request: "GET /Main HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock:", host: "192.168.0.20", referrer: "http://192.168.0.20/Main/Device?name=cache" Mar 6 22:44:34 BigBang nginx: 2018/03/06 22:44:34 [error] 8803#8803: *6324 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading upstream, client: 192.168.0.61, server: , request: "GET /Dashboard HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock:", host: "192.168.0.20", referrer: "http://192.168.0.20/Users" Mar 6 22:46:44 BigBang nginx: 2018/03/06 22:46:44 [error] 8803#8803: *6499 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading upstream, client: 192.168.0.61, server: , request: "GET /Main HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock:", host: "192.168.0.20" Mar 6 22:46:45 BigBang nginx: 2018/03/06 22:46:45 [error] 8803#8803: *7079 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading upstream, client: 192.168.0.61, server: , request: "GET /VMs HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock:", host: "192.168.0.20", referrer: "http://192.168.0.20/Main" Mar 6 22:47:08 BigBang nginx: 2018/03/06 22:47:08 [error] 8803#8803: *7144 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading upstream, client: 192.168.0.61, server: , request: "GET /Main HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock:", host: "bigbang" Mar 6 22:47:10 BigBang nginx: 2018/03/06 22:47:10 [error] 8803#8803: *7145 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading upstream, client: 192.168.0.61, server: , request: "GET /Docker HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock:", host: "bigbang", referrer: "http://bigbang/Main" Mar 6 22:48:14 BigBang nginx: 2018/03/06 22:48:14 [error] 8803#8803: *6869 upstream timed out (110: Connection timed out) while reading upstream, client: 192.168.0.61, server: , request: "GET /Main HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/php5-fpm.sock:", host: "192.168.0.20", referrer: "http://192.168.0.20/Main/New?name=sdl" Diags will not generate. It just stays at "Please wait, collecting diagnostic information", but i did manage to putty in a generate one. They are attached. I recently replaced an SSD, but was having these same random issues from before that replacement. The SSD was one on unassigned devices, which I keep my VM's on. The new SSD is used the same, just more space. I also swapped my PCIe USB device to a different slot, as there was thinking that was helping drive some lockups. No such luck in fixing my issue. Any help would be appreciated, kind of pulling my hair out here. bigbang-diagnostics-20180306-2250.zip
  24. That is not something I even thought about, thank you.