Jump to content
dlandon

[support] dlandon - Zoneminder 1.32

496 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

7 hours ago, Domino7897 said:

For some reason I am not able to enter the webgui even when left clicking the docker. image.thumb.png.d0eb76e3b336bf88f0d81768ae7f56e7.png

You might have a port mapping issue.  Setting the "Network Type" to "Host" allows a Docker access all ports for that ip address.  Set Zoneminder to have a static ip address.  Be sure you aren't using port 8443 for Unraid access.

Share this post


Link to post
1 hour ago, Domino7897 said:

@dlandonstill no luck even when I leave the port on 8443.

image.png

Show a screen shot when you try to access the Zoneminder WebUI.  Just telling me it doesn't work is of no value.

Share this post


Link to post
9 minutes ago, Domino7897 said:

image.thumb.png.6859d2058932cc8dc883d206801e6a97.pngimage.thumb.png.1019351f3d6b494fbb303f4ec15eb954.png

Https://10.0.0.7/zm

Share this post


Link to post

That worked thanks! Is there a way to change the address of the webgui? As in when I left click on webgui I am still directed to https://10.0.0.7:8443/zm

Share this post


Link to post
31 minutes ago, Domino7897 said:

That worked thanks! Is there a way to change the address of the webgui? As in when I left click on webgui I am still directed to https://10.0.0.7:8443/zm

Click on Advanced View and you can edit the WebUI link.

Share this post


Link to post

I too started having issues.  I tried several suggestions above but I am still 'stuck'.  Suggestions?

 

Config_Screen.thumb.png.29446ede96bc13c1c07d2f662afaf290.png

UI_Screen.png

Edited by OrangeLoon
Updated Image

Share this post


Link to post
6 hours ago, OrangeLoon said:

I too started having issues.  I tried several suggestions above but I am still 'stuck'.  Suggestions?

 

Config_Screen.thumb.png.29446ede96bc13c1c07d2f662afaf290.png

UI_Screen.png

Are you using port 8443 for Unraid access?

Share this post


Link to post
1 hour ago, OrangeLoon said:

I click on the WebUI from the icon and it jumpts to "https://192.168.3.2:8443/zm" - so yes

 

 

Try assigning a static ip address to the Zoneminder docker.

Share this post


Link to post
4 minutes ago, OrangeLoon said:

192.168.3.2 is already a static IP 

That ip is Unraid's.  You need to select Custom: br0 as the network and assign Zoneminder its own ip address.

Share this post


Link to post
10 minutes ago, OrangeLoon said:

Forgive my lack of knowledge but why does Zoneminder need it's own IP address when it did not before?

It doesn't.  You just can't seem to sort out the ports, and assigning an ip to Zoneminder is an alternative.  If you don't want to give it its own ip address, you'll have to sort out why port 8443 doesn't work.

Share this post


Link to post

No idea how to sort the port issues out.  I have nothing else running that uses that port but I will do some research.  Assigning its own IP address did not work (or I did it wrong).  In the meantime, I was able to get in by just specifying 192.168.3.2/zm 

Share this post


Link to post
On 1/9/2019 at 6:43 PM, dlandon said:

Click on Advanced View and you can edit the WebUI link.

Part of the problem here is the template  You've got in it for the webUI link

https://[IP]:[PORT:8443]/zm

That line takes whatever container port 8443 is mapped to and changes it to the appropriate host port, or uses 8443 if the mapping doesn't exist

 

That's why even when buddy changed the port to instead be 443 it still went to 8443

 

Change the webUI link to instead be and it will follow the mappings correctly 

https://[IP]:[PORT:443]/zm

@OrangeLoon you should make this change also in the template when you edit it (advanced view - webUI  *if you can't see it then you may also need to Settings - Docker, Enable Template Authoring Mode)

Edited by Squid

Share this post


Link to post

OK - Here is where I am:  I have made the modification above to the WebUI link as described above.  When I can click on it, it generates a "NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID" error which I can bypass.  Here are my settings:

 

Zoneminder_setting_A.thumb.jpg.47fadacb76be098e663d70d613372f83.jpg

Share this post


Link to post
20 minutes ago, OrangeLoon said:

When I can click on it, it generates a "NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID" error which I can bypass.  Here are my settings:

You are getting that error because the certificate is self signed.  To get rid of that you will need a real certificate.

Share this post


Link to post

Whenever I search for Zoneminder in CA it only shows the private repos. I try installing it but never seems to work correctly. I would rather just install the Zoneminder preconfigured. Any ideas? 

unraid.PNG

Edited by enriquezandrew92

Share this post


Link to post

I don't know if this has been brought up before, but I couldn't find an answer on a quick search.

 

Since upgrading to version 1.x many months ago now (zm was on version 0.something for over a year without issue) my array is always spun up.

Zoneminder writes to the cache initially, and then mover puts the recordings on the array overnight. Using openfiles I can see that ZM is holding open seemingly arbitrary event files after they've been moved off the cache drive, and thus keeps the array spun up. If I restart ZM it releases the files and the array spins down. However, if I open the web interface again, or wait until the mover runs again, the array spins back up and ZM holds onto another random set of files.

 

Any ideas?

Share this post


Link to post
5 hours ago, enriquezandrew92 said:

Whenever I search for Zoneminder in CA it only shows the private repos. I try installing it but never seems to work correctly. I would rather just install the Zoneminder preconfigured. Any ideas? 

unraid.PNG

I think you have "Enable additional search results from dockerHub?" set to yes.  Turn that off.

 

If you continue to have problems, post on the CA forum for help.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.