[Support] Linuxserver.io - Bazarr


85 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hopefully this won't confuse somebody more, but, I asked about the setup on the Bazarr Discord and got some info from @morpheus65535 on how to get things mapped/pathed correctly. In the initial set

CORRECTION     I was able to get it to work---->https://gyazo.com/03cebe30301374875b43542295cadf29   You was correct about the mapping, I was adding too much within the pat

Application Name: Bazarr Application Site: https://github.com/morpheus65535/bazarr Docker Hub: https://hub.docker.com/r/linuxserver/bazarr/ Github: https://github.com/linuxserver/docker

Posted Images

  • 3 weeks later...

I'm struggling to pass the test to connect Bazarr to Sonarr.
 

Sonarr Version 2.0.0.5338

 

My TV-shows are located at /mnt/user/media/TV-shows

 

My questions are:

 

When I install the docker, I set the Host Path 2 and 3 to my movies and TV-shows folder. and the container path is /tv and /movies 

 

1. Listening IP Address - 0.0.0.0 or the IP-address of my server?

 

2. Path Mappings For TV Shows:

 

  • Path for Sonarr: (Root path to the directory Sonarr accesses)

Should this path be /mnt/user/media/TV-shows? or Bazarr container path /tv? Or Sonarr container path /media?

 

  • Path for Bazarr: (Path that Bazarr should use to access the same path remotely)

Should this path be /mnt/user/media/TV-shows? or Bazarr container path /tv? Or Sonarr container path /media?

 

3. Connection settings

  • Hostname or IP Address

127.0.0.1 or IP-address of my fileserver?

 

  • SSL enabled?
  • API Key?

Do I need the API key?

 

 

 

Link to post

to @Halvliter

 

I managed to solve it by mapping the media folders in the docker container with the name used in Sonarr/Radarr, and not using any path mapping into Bazarr itself.

 

Example:

I have 3 media folders: "COURSES" "DOCUMENTARIES" "MUSIC_CONCERTS" and they are mapped in the Radarr Container as this "Courses" "Docu" and "Music". All you have to do is to map those folders in the Bazarr container in the same fashion as Radarr.

 

Now, as the container specs states, I'm not sure that the /movies and /tv folders are still required, but I kept them in there and it's working flawlessly. Noticong a lower CPU usage but not sure it's related.

 

Hope it helps.

Link to post
  • 2 weeks later...
On 11/29/2019 at 5:54 PM, Halvliter said:

I'm struggling to pass the test to connect Bazarr to Sonarr.
 

Sonarr Version 2.0.0.5338

 

My TV-shows are located at /mnt/user/media/TV-shows

 

My questions are:

 

When I install the docker, I set the Host Path 2 and 3 to my movies and TV-shows folder. and the container path is /tv and /movies 

 

1. Listening IP Address - 0.0.0.0 or the IP-address of my server?

 

2. Path Mappings For TV Shows:

 

  • Path for Sonarr: (Root path to the directory Sonarr accesses)

Should this path be /mnt/user/media/TV-shows? or Bazarr container path /tv? Or Sonarr container path /media?

 

  • Path for Bazarr: (Path that Bazarr should use to access the same path remotely)

Should this path be /mnt/user/media/TV-shows? or Bazarr container path /tv? Or Sonarr container path /media?

 

3. Connection settings

  • Hostname or IP Address

127.0.0.1 or IP-address of my fileserver?

 

  • SSL enabled?
  • API Key?

Do I need the API key?

 

 

 

1. Use 0.0.0.0 in general settings, and the ip of your server/docker in ip settings for sonarr. 
 

2. På bazarr har jeg følgende mappings:

Path for sonarr: /media (/mnt/user/tvshows)

Path for bazarr: /tv (/mnt/user/tvshows)
 

3. Ip address of your server 

 

Yes you need the api key

 

Your mapping in bazarr would be /tv (sonarr) and /media/TV-Serie (bazarr)

 

Link to post
2 hours ago, CHBMB said:

Path for sonarr in Bazarr settings should be /media

It's still showing this---> https://gyazo.com/b77c1c0f496f2209004f69afda33e7e3

 

 

Here is the updated settings for bazarr----> https://gyazo.com/05b192f7739128ec416a83fefbf00cf7

 

 

 

Here is the current settings for:

1. radarr----> https://gyazo.com/005a092ffe1b8cfbfd76349817e1c3b0

2. sonarr----> https://gyazo.com/e3a0a73cfed5829d0a03faead8a7bff3

Link to post
5 hours ago, mrtech213 said:

It's still showing this---> https://gyazo.com/b77c1c0f496f2209004f69afda33e7e3

 

 

Here is the updated settings for bazarr----> https://gyazo.com/05b192f7739128ec416a83fefbf00cf7

 

 

 

Here is the current settings for:

1. radarr----> https://gyazo.com/005a092ffe1b8cfbfd76349817e1c3b0

2. sonarr----> https://gyazo.com/e3a0a73cfed5829d0a03faead8a7bff3

For Bazarr container settings make /media = /mnt/user/Media

 

Need to be referencing the same place.

 

Then configure Bazarr in the webui with wherever Radarr thinks your movies are /media/Movies whatever?

 

You need to read the Docker FAQ and make sure you understand docker volume mappings, currently you don't, which is why you're struggling and you'll have problems with all containers if you don't grasp the concept

Link to post
1 hour ago, CHBMB said:

For Bazarr container settings make /media = /mnt/user/Media

 

Need to be referencing the same place.

 

Then configure Bazarr in the webui with wherever Radarr thinks your movies are /media/Movies whatever?

 

You need to read the Docker FAQ and make sure you understand docker volume mappings, currently you don't, which is why you're struggling and you'll have problems with all containers if you don't grasp the concept

I do understand most part of the concept of volume mapping. I read the Dcker FAQ but not find any information (none that is helping really)

 

If possible, can you show you current setting??  Please    I'm really not knowing where I'm messing up   I know its something really dumb that I'm messing up

 

 

Also it is mapping correctly just like it appears within Sonarr but it keeps saying that the This path doesn't seem to be valid 

Edited by mrtech213
need to add another line
Link to post

CORRECTION

 

 

I was able to get it to work---->https://gyazo.com/03cebe30301374875b43542295cadf29

 

You was correct about the mapping, I was adding too much within the path.  This is the working path/setting---->https://gyazo.com/ad92e72cf5ee200379ced00c05d14bad

 

 

I really really really appreciate your time with helping me and kicking me into the right direction!!!!!!!!!!!!!!!!!  :) 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to post
43 minutes ago, mrtech213 said:

CORRECTION

 

 

I was able to get it to work---->https://gyazo.com/03cebe30301374875b43542295cadf29

 

You was correct about the mapping, I was adding too much within the path.  This is the working path/setting---->https://gyazo.com/ad92e72cf5ee200379ced00c05d14bad

 

 

I really really really appreciate your time with helping me and kicking me into the right direction!!!!!!!!!!!!!!!!!  :) 

Just as well, cos I can't show you my setup as I don't use it.....

Link to post

I have an issue after trying to setup Bazarr. Everything seems to be going fine during the setup, but the server goes AWOL after restarting(which is required). I just can't reach the webUI after I hit that restart button(been waiting for like forever and the pressing 'restart' in the Docker-tab in Unraid).

 

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
We gratefully accept donations at:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 30-config: executing...
[cont-init.d] 30-config: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-files: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-files: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.
Bazarr starting...
[cont-finish.d] executing container finish scripts...
[cont-finish.d] done.
[s6-finish] waiting for services.
[s6-finish] sending all processes the TERM signal.
[s6-finish] sending all processes the KILL signal and exiting.

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 01-envfile: executing...
[cont-init.d] 01-envfile: exited 0.
[cont-init.d] 10-adduser: executing...
usermod: no changes

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
We gratefully accept donations at:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 30-config: executing...
[cont-init.d] 30-config: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-files: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-files: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.
Bazarr starting...

 

Link to post
On 12/15/2019 at 3:25 PM, CHBMB said:

@Nimrad

 

Don't restart via the webui, restart the docker container via the Unraid interface.

I tried that now. Still the same problem. I save my settings and everything is fine. Quit the webUI and restart the docker container and now it’s unreachable.

Link to post
4 hours ago, Nimrad said:

I tried that now. Still the same problem. I save my settings and everything is fine. Quit the webUI and restart the docker container and now it’s unreachable.

Post your docker run command as explained at the very first link in the Docker FAQ

Link to post
11 hours ago, Nimrad said:

I tried that now. Still the same problem. I save my settings and everything is fine. Quit the webUI and restart the docker container and now it’s unreachable.

You're not changing the port in the webui are you? 

 

Otherwise as @trurl says, post your docker run command.

Link to post
On 12/21/2019 at 2:45 PM, trurl said:

Post your docker run command as explained at the very first link in the Docker FAQ

Here it is:

root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name='bazarr' --net='bridge' --log-opt max-size='50m' --log-opt max-file='1' -e TZ="Europe/Berlin" -e HOST_OS="Unraid" -e 'PUID'='99' -e 'PGID'='100' -p '6767:6767/tcp' -v '/mnt/user/Media/Film/':'/movies':'rw' -v '/mnt/user/Media/TV/':'/tv':'rw' -v '/mnt/user/appdata/bazarr':'/config':'rw' 'linuxserver/bazarr' 
ac82444671242180d6502dad4be6fa812f3d1edea349f56b3578677b4fb67964


@CHBMB: No I’m not changing any ports afaik.

Edited by Nimrad
Link to post
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

What would be the fastest way of routing bazarr traffic through VPN? Without routing all unraid traffic through a VPN.

Can i just install openvpn through docker console?

Or can i install openvpn docker and somehow route bazarr docker trafic through there?

As some know opensubtitles.org has not only been DNS blocked in Denmark, but also geoip-blocked for .dk by OS itself.

As such it need VPN to use both website and API.

 

 

edit: hmm maybe just a simple proxy... in general settings? /blush

edit2: and PIA even provides one https://www.privateinternetaccess.com/helpdesk/kb/articles/do-you-offer-a-socks5-proxy

edit3: proxy enabled and tested in firefox SOCK5. In bazarr OS still doesnt download through API, whole System tab does not open (others do no problem)

edit4: auth problem, works now...

Edited by Mr.Khil
Link to post

Hello All,

 

 

I have been able to get Bazarr running and it shows all my media, However it doenst seem to pull any subtitles down from the providers. I am no paying for any of them currently, but i noticed many of the options dont call for user or API. 

 

Is there any data i can provide about my config that would help to troubleshoot why Bazarr has been unsuccessful in pulling these subtitles down?

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.