ControlR (Android/iOS app for unRAID)


1088 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

I have an idea that may require too major of an overhaul, but how about implementing granular user levels? If you don't log in, you can only view certain permitted areas, and no changes allowed. Logging in as a regular user, you can only change and view areas that the admin has given that user permissions. Log in as admin, you get full control, as well as access to user management.

 

I'm envisioning a checkbox array, with users on one side and features on the other, and each intersection shows unchecked for invisible, half checked for view only, or fully checked for change.

 

I can also see a use case where you want a specific user to only be able to start and stop a single app or vm, so maybe a subset for VM and docker apps with the same type of permission array.

 

A user could be allowed to see the status of plex or emby or a specific VM, but not control it.

Link to post
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ControlR works from inside your local network and assists you in managing your unRAID servers.   Features: - Manage multiple servers from a beautiful user interface - Manage docker

UPDATE: We found the root cause of the issue !!! 🙌   Can't thank enough @Dantheman and Peter (don't have his handle), for the patience and willingness to help me test and troubleshoo

@jbrodriguez My son has decided he doesn't like your app. He was giving me some lip so I threatened to shut off Plex. *Click* Plex Docker was shut off from the comfort of my couch and no more videos f

Posted Images

...

Sorry for being the difficult kid  ;D

And just to be even more difficult I have to mention another problem. On both my devices I had to delete the appdata or else ControlR would just continuously refresh, but thinking about it, it might be that was my slow servers fault. Since none of the others have reported the same, that must be the reason.

 

That's ok :)

 

If you remove the slow server, does it behave as expected ?

 

PM sent.

 

I didn't have anything on the screen except for the refresh symbol and loading (I think). So no choice to delete the server. But yes, working fine after deleting the appdata.  :)

Link to post

I have an idea that may require too major of an overhaul, but how about implementing granular user levels? If you don't log in, you can only view certain permitted areas, and no changes allowed. Logging in as a regular user, you can only change and view areas that the admin has given that user permissions. Log in as admin, you get full control, as well as access to user management.

 

I'm envisioning a checkbox array, with users on one side and features on the other, and each intersection shows unchecked for invisible, half checked for view only, or fully checked for change.

 

I can also see a use case where you want a specific user to only be able to start and stop a single app or vm, so maybe a subset for VM and docker apps with the same type of permission array.

 

A user could be allowed to see the status of plex or emby or a specific VM, but not control it.

 

I'll open a feature request for consideration, when I have given more thought to this matter  8)

Link to post

...

I didn't have anything on the screen except for the refresh symbol and loading (I think). So no choice to delete the server. But yes, working fine after deleting the appdata.  :)

 

Right, I'll keep checking.

I'm pretty sure it's the same cause of this as the one we are in contact about, so no need to investigate further  :)

Link to post

I purchased the app this morning. Can't seem to connect any server though.

It stays stuck at adding host 192.x.x.x

 

My credentials are 100% correct.

How can I debug this ? Is there a log file?

 

I've tried with 3 different servers running 6.2 b23 and one 6.2rc1.

 

Also when you start automatic discovery and then decide to do It manually it will just continue discovering leaving you unable to connect manually.

Would be nice if it could cancel the discovery process.

 

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

 

 

Link to post

I purchased the app this morning. Can't seem to connect any server though.

It stays stuck at adding host 192.x.x.x

 

My credentials are 100% correct.

How can I debug this ? Is there a log file?

 

I've tried with 3 different servers running 6.2 b23 and one 6.2rc1.

 

Also when you start automatic discovery and then decide to do It manually it will just continue discovering leaving you unable to connect manually.

Would be nice if it could cancel the discovery process.

 

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

 

beire, by any chance, do you have bridge enabled in the unRAID settings ?

 

I'm preparing a new version with an updated networking library, I hope it solves the issue.

 

On the other hand, I found the following threads about slow unRAID with bridge mode

 

https://lime-technology.com/forum/index.php?topic=50224.msg482115#msg482115

https://lime-technology.com/forum/index.php?topic=46516.msg444453#msg444453

 

saarg, thejamkel and beire, do they ring a bell with your scenario ?

 

 

 

Link to post

I never really noticed a problem on any of the unraid servers regarding networking and bridge.

And certainly no errors in the logs either.

 

I'll see how the new version goes then. :)

 

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

 

 

Link to post

I never really noticed a problem on any of the unraid servers regarding networking and bridge.

And certainly no errors in the logs either.

 

I'll see how the new version goes then. :)

 

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

 

ok, thanks. I'll keep looking into it.

Link to post

I purchased the app this morning. Can't seem to connect any server though.

It stays stuck at adding host 192.x.x.x

 

My credentials are 100% correct.

How can I debug this ? Is there a log file?

 

I've tried with 3 different servers running 6.2 b23 and one 6.2rc1.

 

Also when you start automatic discovery and then decide to do It manually it will just continue discovering leaving you unable to connect manually.

Would be nice if it could cancel the discovery process.

 

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

 

beire, by any chance, do you have bridge enabled in the unRAID settings ?

 

I'm preparing a new version with an updated networking library, I hope it solves the issue.

 

On the other hand, I found the following threads about slow unRAID with bridge mode

 

https://lime-technology.com/forum/index.php?topic=50224.msg482115#msg482115

https://lime-technology.com/forum/index.php?topic=46516.msg444453#msg444453

 

saarg, thejamkel and beire, do they ring a bell with your scenario ?

 

I do not think it's related to the bridge, as I disabled the bridge in my testing and it still didn't work.

I do not experience any of the problems mentioned in the threads you linked.

 

It would be interesting to know if the others that have problem have a dual CPU setup or supermicro board?

Link to post

...

I do not think it's related to the bridge, as I disabled the bridge in my testing and it still didn't work.

I do not experience any of the problems mentioned in the threads you linked.

 

It would be interesting to know if the others that have problem have a dual CPU setup or supermicro board?

 

Thanks saarg, that's good info !

 

I'll try to release an update today with a little change, before trying the upgrade to the network library.

Link to post

I've published 1.2.3, mainly trying to address the issue with adding servers

 

- Potential fix for the issue with adding servers

- Fix for size units not displaying

 

saarg, thejamkel and beire, can you try it and let me know how it goes ?

 

p.s.: there was a check missing in 1.2.2, so I published 1.2.3

Link to post

I've published 1.2.3, mainly trying to address the issue with adding servers

 

- Potential fix for the issue with adding servers

- Fix for size units not displaying

 

saarg, thejamkel and beire, can you try it and let me know how it goes ?

 

p.s.: there was a check missing in 1.2.2, so I published 1.2.3

They say a picture is worth a thousand words  :)

Good work  :D

_20160710_205940.JPG.5134fcc3c7571eda44c99884677b311c.JPG

Link to post

I've published 1.2.3, mainly trying to address the issue with adding servers

 

- Potential fix for the issue with adding servers

- Fix for size units not displaying

 

saarg, thejamkel and beire, can you try it and let me know how it goes ?

 

p.s.: there was a check missing in 1.2.2, so I published 1.2.3

 

I'm afraid the fix for size units not displaying didn't work for me...

 

Removed and re-added the server, also removed and reinstalled the app.  No cigar....

 

But at least you got the show stopper issue fixed.  ;D

Link to post

...

I'm afraid the fix for size units not displaying didn't work for me...

 

Removed and re-added the server, also removed and reinstalled the app.  No cigar....

 

But at least you got the show stopper issue fixed.  ;D

 

Wow ! That's not so great :)

 

Pesky units !!!

 

I'll get them though :)

Link to post

Sorry but still not working.

Automatic Discovery scans up until my servers ip, then stops there doing nothing.

 

Manual add same as before, stuck at adding host. :(

 

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

 

 

Link to post

Sorry but still not working.

Automatic Discovery scans up until my servers ip, then stops there doing nothing.

 

Manual add same as before, stuck at adding host. :(

 

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

 

beire, ok. I'll pm you.

Link to post

Jbrodriguez,

 

Just tried 1.2.4 and my beta23 servers added just fine now!!

 

I'll try the rc1 later, i don't have the password here now.

 

Don't know what cjanged but thanks!!

 

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

f210a37e92167d6d7dc591865542cfad.jpg

 

*Edit: Bingo. Rc1 server also added!

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.