"SimpleFeatures" Plugin - Version 1.0.11



Recommended Posts

My fault on this one. I kept renaming the ZIP file without actually UNzipping it. Now I'll go and give it a try.

 

 

I would also love to input while I love these utilities and stats information I start to wonder when is too much? A lot of unraid systems run on minimal hardware and having so much stuff running may not give unraid to perform its best. The only thing that started to make me think of this was is I saw the poll at the top of the page and what is popular now is a music/movie indexer manager? NO NO NO, we don't want to take Simple Features into that direction. We should keep it for necessity utilities like log viewers, hardware lists, hard drive reports, syslog extraction, all the necessary stuff you need to run unraid in an efficient manner. When you start adding music/movie managers into that mix it turns it into a whole different beast. I think all programs like that can be processed offline on another computer that is attached to the unraid server. There's no sense in having your unraid server do all the work. In fact, I want my unraid server to do at least work possible and let me high end Windows 7 computer do all its processing power, file management, indexing, anything like that. I hope I worded this correctly to come out correctly.

 

 

Link to comment
  • Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Has anyone who is using the sleep plugin had problems with the server waking up correctly the 2nd or 3rd time?

 

I thought this was just a realtek issue, but even with my intel nic, the server is still doing this.

 

The server is online, but not on the network - and i suspect that the server isnt working as the drives don't appear to be spun down after a long time of waiting.

Link to comment

Has anyone who is using the sleep plugin had problems with the server waking up correctly the 2nd or 3rd time?

 

I thought this was just a realtek issue, but even with my intel nic, the server is still doing this.

 

The server is online, but not on the network - and i suspect that the server isnt working as the drives don't appear to be spun down after a long time of waiting.

Check your sys log from telnet... those symptoms sound slightly like the BLK_EH_NOT_HANDLED error.

Link to comment

.....I start to wonder when is too much? A lot of unraid systems run on minimal hardware and having so much stuff running may not give unraid to perform its best. The only thing that started to make me think of this was is I saw the poll at the top of the page and what is popular now is a music/movie indexer manager? NO NO NO, we don't want to take Simple Features into that direction. .

Separate package as mentioned.  Regardless, a file manager would use very little CPU/memory. The movie "viewer" I'd guess is secondary; yet again optional to use, and relatively light on resources.

 

I have only used it once or twice, but Synology has an option to "playback" a movie from the file manager.  It basically opens up vlc in a browser on the client..no transcoding involved, which reduces the CPU requirement.

ScreenHunter_147_Jun._29_14_17.jpg.d96fcab559c097829736f5af5637b299.jpg

Link to comment

Has anyone who is using the sleep plugin had problems with the server waking up correctly the 2nd or 3rd time?

 

I thought this was just a realtek issue, but even with my intel nic, the server is still doing this.

 

The server is online, but not on the network - and i suspect that the server isnt working as the drives don't appear to be spun down after a long time of waiting.

Check your sys log from telnet... those symptoms sound slightly like the BLK_EH_NOT_HANDLED error.

 

Sadly the server isn't on the network so I cant telnet in and also there is no video posted so can't use the console either.  :(

Link to comment

Has anyone who is using the sleep plugin had problems with the server waking up correctly the 2nd or 3rd time?

 

I thought this was just a realtek issue, but even with my intel nic, the server is still doing this.

 

The server is online, but not on the network - and i suspect that the server isnt working as the drives don't appear to be spun down after a long time of waiting.

Check your sys log from telnet... those symptoms sound slightly like the BLK_EH_NOT_HANDLED error.

 

Sadly the server isn't on the network so I cant telnet in and also there is no video posted so can't use the console either.  :(

How do you connect to your server?

Link to comment

Has anyone who is using the sleep plugin had problems with the server waking up correctly the 2nd or 3rd time?

 

I thought this was just a realtek issue, but even with my intel nic, the server is still doing this.

 

The server is online, but not on the network - and i suspect that the server isnt working as the drives don't appear to be spun down after a long time of waiting.

Check your sys log from telnet... those symptoms sound slightly like the BLK_EH_NOT_HANDLED error.

 

Sadly the server isn't on the network so I cant telnet in and also there is no video posted so can't use the console either.  :(

How do you connect to your server?

 

Hi Joe, not sure what you mean?

 

The server boots and works fine, then I put to sleep using the simple features plugin.  It wakes OK and continues to work until after the 2nd or 3rd sleep when at that point the server is not on the network and the console is blank.

 

I think the console being blank is a common problem with video not being reposted after a sleep.  I can live with that as I rarely use the console anyway.

 

However because the server is not on the network I can't telnet in to see a syslog.

 

 

I've also tried adding the following commands into the "custom commands after wake-up" section, but they don't seem to get executed (even when the server wakes correctly):

 

cp /var/log/syslog /boot/syslog-post-sleep.txt

chmod a-x /boot/syslog-post-sleep.txt

 

Is there another way of somehow copying the syslog to the flash after the server wakes so i can try to catch what is happening?

Link to comment

Joe, what am I missing?

 

Isn't it just necessary to remove all of the packages relating to "Simple features" in Extras, and in config/plugins and just reboot. This assumes there have been no modifications to cause specific files to be installed on the flash or elsewhere (I don't think there are)

Link to comment

I have a couple stupid questions like will this run on unraid 4.7?  If so I copy the contents of the package to a directory called extra, and then what?  I think this is 5 beta only considering 4.7 doesn't have an extra folder.

 

Thanks,

 

Neil

 

Link to comment

I have a couple stupid questions like will this run on unraid 4.7?  If so I copy the contents of the package to a directory called extra, and then what?  I think this is 5 beta only considering 4.7 doesn't have an extra folder.

 

Thanks,

 

Neil

no. it will not run on 4.7.
Link to comment

Does anybody know why my e-mail config is not working? I am not receiving a single mail at both of my error recipients addresses.

 

The config itself works and this is an excerpt of my syslog:

 

 

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set Root="unraid@mydomain.com"

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set MailHub="mymailserver.com"

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set RemotePort="587"

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set HostName="mymailserver.com"

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set RewriteDomain=""

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set FromLineOverride="True"

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set UseTLS="True"

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set UseSTARTTLS="True"

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set UseTLSCert="False"

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set TLSCert=""

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set AuthMethod="CRAM-MD5"

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set AuthUser="username"

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Set AuthPass="password"

Jul  3 22:42:02 TDA sSMTP[7912]: Creating SSL connection to host

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 220 mymailserver.com ESMTP

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: EHLO mymailserver.com

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 250 DSN

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: STARTTLS

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 220 2.0.0 Ready to start TLS

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: SSL connection using DHE-RSA-AES256-SHA

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: EHLO mymailserver.com

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 250 DSN

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: AUTH LOGIN

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: asdfa56asdfasfd

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: asdfa56asdfasfd

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: asdfa56asdfasfd

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: asdfa56asdfasfd

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 235 2.7.0 Authentication successful

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: MAIL FROM:<unraid@mydomain.com>

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 250 2.1.0 Ok

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: RCPT TO:<unraid@mydomain.com>

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 250 2.1.5 Ok

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: DATA

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Received: by mymailserver.com (sSMTP sendmail emulation); Tue, 03 Jul 2012 22:42:02 +0200

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: From: unraid@mymailserver.com

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: To: recipient1@mydomain.com, recipient2@mydomain.com

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: X-Priority: 1 (highest)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: X-Mms-Priority: High

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Date: Tue, 03 Jul 2012 22:42:02 +0200

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Subject: Server Status: unRaid is OK

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: This message is a status update for My Server

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: -----------------------------------------------------------------

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Server Name: asdfafdasdf

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: IP: xxxx

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Status: unRaid is OK

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Date: Tue Jul  3 22:42:02 CEST 2012

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk Temperature Status

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: -----------------------------------------------------------------

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Parity Disk [sdb]: 38C (DiskId: Hitachi_HDS5C3020ALA632_ML0220F31J4MSN)  (Drive related)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 1 [sdd]: 40C (DiskId: WDC_WD20EARS-00MVWB0_WD-WCAZA2064403)  (Drive related)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 2 [sde]: 39C (DiskId: WDC_WD20EARS-00MVWB0_WD-WCAZA8122384)  (Drive related)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 3 [sdf]: 37C (DiskId: WDC_WD20EARS-00MVWB0_WD-WCAZA1719221)  (Drive related)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 4 [sdg]: 35C (DiskId: WDC_WD20EARS-00MVWB0_WD-WMAZA3319488)  (Drive related)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 5 [sdj]: 36C (DiskId: Hitachi_HDS5C3020ALA632_ML0220F31BGDND)  (Drive related)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 6 [sdi]: 35C (DiskId: WDC_WD20EARS-00MVWB0_WD-WMAZA3536070)  (Drive related)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 7 [sdh]: 35C (DiskId: Hitachi_HDS5C3020ALA632_ML0220F31AVXYD)  (Drive related)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk SMART Health Status

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: -----------------------------------------------------------------

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Parity Disk PASSED (DiskId: Hitachi_HDS5C3020ALA632_ML0220F31J4MSN)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 1 PASSED (DiskId: WDC_WD20EARS-00MVWB0_WD-WCAZA2064403)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 2 PASSED (DiskId: WDC_WD20EARS-00MVWB0_WD-WCAZA8122384)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 3 PASSED (DiskId: WDC_WD20EARS-00MVWB0_WD-WCAZA1719221)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 4 PASSED (DiskId: WDC_WD20EARS-00MVWB0_WD-WMAZA3319488)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 5 PASSED (DiskId: Hitachi_HDS5C3020ALA632_ML0220F31BGDND)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 6 PASSED (DiskId: WDC_WD20EARS-00MVWB0_WD-WMAZA3536070)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: Disk 7 PASSED (DiskId: Hitachi_HDS5C3020ALA632_ML0220F31AVXYD)

Jul  3 22:42:03 TDA sSMTP[7912]: 

Jul  3 22:42:04 TDA sSMTP[7912]: .

Jul  3 22:42:04 TDA sSMTP[7912]: 250 2.0.0 Ok: queued as 87B774480762

Jul  3 22:42:04 TDA sSMTP[7912]: QUIT

Jul  3 22:42:04 TDA sSMTP[7912]: 221 2.0.0 Bye

Jul  3 22:42:04 TDA sSMTP[7912]: Sent mail for unraid@mydomain.com (221 2.0.0 Bye) uid=0 username=root outbytes=1878

 

 

IUz99.png

 

 

Thanks in advance,

p1lot

Link to comment

Noticed I have similar issues, but do get the test email to work.

Line 48: 2012-07-03	19:41:53	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Sent mail for myemail@gmail.com (221 2.0.0 closing connection ds8sm31529123qab.18) uid=0 username=root outbytes=377
Line 49: 2012-07-03	19:41:53	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	221 2.0.0 closing connection ds8sm31529123qab.18 
Line 50: 2012-07-03	19:41:53	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	QUIT 
Line 51: 2012-07-03	19:41:53	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	250 2.0.0 OK 1341358911 ds8sm31529123qab.18 
Line 52: 2012-07-03	19:41:52	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	. 
Line 53: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	 
Line 54: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Nothing to see here, move along! 
Line 55: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	 
Line 56: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Subject: unRAID SMTP Test 
Line 57: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	To: myemail@gmail.com 
Line 58: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	From: myemail@gmail.com 
Line 59: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Date: Tue, 03 Jul 2012 19:41:48 -0400 
Line 60: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Received: by smtp.gmail.com (sSMTP sendmail emulation); Tue, 03 Jul 2012 19:41:48 -0400 
Line 60: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Received: by smtp.gmail.com (sSMTP sendmail emulation); Tue, 03 Jul 2012 19:41:48 -0400 
Line 61: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	354  Go ahead ds8sm31529123qab.18 
Line 62: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	DATA 
Line 63: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	250 2.1.5 OK ds8sm31529123qab.18 
Line 64: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	RCPT TO:<myemail@gmail.com> 
Line 65: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	250 2.1.0 OK ds8sm31529123qab.18 
Line 66: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	MAIL FROM:<myemail@gmail.com> 
Line 67: 2012-07-03	19:41:51	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	235 2.7.0 Accepted 
Line 68: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	aG9uZGEwOTg= 
Line 69: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	334 UGFzc3dvcmQ6 
Line 70: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	bWJyeWFucg== 
Line 71: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	334 VXNlcm5hbWU6 
Line 72: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	AUTH LOGIN 
Line 73: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	250 ENHANCEDSTATUSCODES 
Line 74: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	EHLO smtp.gmail.com 
Line 75: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	220 mx.google.com ESMTP ds8sm31529123qab.18 
Line 76: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	SSL connection using RC4-SHA
Line 77: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Creating SSL connection to host
Line 78: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set AuthPass="xxxxx" 
Line 79: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set AuthUser="xxxxx" 
Line 80: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set AuthMethod="CRAM-MD5" 
Line 81: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set TLSCert="" 
Line 82: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set UseTLSCert="False" 
Line 83: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set UseSTARTTLS="True" 
Line 84: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set UseTLS="True" 
Line 85: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set FromLineOverride="True" 
Line 86: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set RewriteDomain="" 
Line 87: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set HostName="smtp.gmail.com" 
Line 88: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set RemotePort="465" 
Line 89: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set MailHub="smtp.gmail.com" 
Line 90: 2012-07-03	19:41:50	info	192.168.1.108	mail	sSMTP	Set Root="myemail@gmail.com" 

Link to comment

I've upgraded to unraid rc2 and Simple Feature RC2

 

I'm getting hdparm: sending ioctl 2285 errors every minute or so.  A quick search seems to indicate it's email notification related.  When I try to stop Email Notifications from the SF Settings menu, nothing happens.  I click Stop.  The stop button disappears.  I go back to the Email Notifications settings page and it's still running.

 

How can I stop the notifications and/or stop the hdparm: sending ioctl 2285 log messages ?

 

How long before we can see this resolved.  The spamming of my syslog is painful.

Link to comment

I've upgraded to unraid rc2 and Simple Feature RC2

 

I'm getting hdparm: sending ioctl 2285 errors every minute or so.  A quick search seems to indicate it's email notification related.  When I try to stop Email Notifications from the SF Settings menu, nothing happens.  I click Stop.  The stop button disappears.  I go back to the Email Notifications settings page and it's still running.

 

How can I stop the notifications and/or stop the hdparm: sending ioctl 2285 log messages ?

 

How long before we can see this resolved.  The spamming of my syslog is painful.

 

Remove the email feature from the extras folder and it will stop.

Link to comment

I'm a total linux noob, i have the latest unraid 5.0RC5 installed and also unmenu installed.

I just installed simplefeatures with the command installplg /boot/config/plugins/simplefeatures_webserver.plg

and even rebooted.

 

Now, how do I access and run SimpleFeatures?

 

Thank You.

 

EDIT: ah crap, i installed the webserver and not simplefeatures itself.

So now, how do I uninstall this?

Link to comment

So having an issue with simplefeatures email...

 

gmail account, pretty much setup to email to myself  (aka all accounts are the same, dandirk@@gmail.com)

 

Left pretty much all settings default, looks like it was pre-setup for gmail, perfect for me...

 

Here is the log

 

Jul 8 12:27:52 Tower sSMTP[14885]: Connection lost in middle of processing
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set Root="dandirk@gmail.com" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set MailHub="smtp.gmail.com" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set RemotePort="465" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set HostName="smtp.gmail.com" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set RewriteDomain="" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set FromLineOverride="True" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set UseTLS="True" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set UseSTARTTLS="True" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set UseTLSCert="False" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set TLSCert="" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set AuthMethod="CRAM-MD5" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set AuthUser="dandirk" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Creating SSL connection to host
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: SSL connection using RC4-SHA
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: 220 mx.google.com ESMTP va9sm7185839igb.17 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: EHLO smtp.gmail.com 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: 250 ENHANCEDSTATUSCODES 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: AUTH LOGIN 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: 334 VXNlcm5hbWU6 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: ZGFuZGlyaw== 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: 334 UGFzc3dvcmQ6 
Jul 8 12:35:44 Tower kernel: ssmtp[17047]: segfault at 0 ip b75bad03 sp bfb0830c error 4 in libc-2.11.1.so

 

Now I know its not a password issue, if I enter a false password receive a clear auth error.

 

Any ideas?

 

Running Unraid 5 RC2

 

Link to comment

So having an issue with simplefeatures email...

 

gmail account, pretty much setup to email to myself  (aka all accounts are the same, dandirk@@gmail.com)

 

Left pretty much all settings default, looks like it was pre-setup for gmail, perfect for me...

 

Here is the log

 

Jul 8 12:27:52 Tower sSMTP[14885]: Connection lost in middle of processing
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set Root="dandirk@gmail.com" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set MailHub="smtp.gmail.com" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set RemotePort="465" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set HostName="smtp.gmail.com" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set RewriteDomain="" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set FromLineOverride="True" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set UseTLS="True" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set UseSTARTTLS="True" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set UseTLSCert="False" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set TLSCert="" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set AuthMethod="CRAM-MD5" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Set AuthUser="dandirk" 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: Creating SSL connection to host
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: SSL connection using RC4-SHA
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: 220 mx.google.com ESMTP va9sm7185839igb.17 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: EHLO smtp.gmail.com 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: 250 ENHANCEDSTATUSCODES 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: AUTH LOGIN 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: 334 VXNlcm5hbWU6 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: ZGFuZGlyaw== 
Jul 8 12:35:44 Tower sSMTP[17047]: 334 UGFzc3dvcmQ6 
Jul 8 12:35:44 Tower kernel: ssmtp[17047]: segfault at 0 ip b75bad03 sp bfb0830c error 4 in libc-2.11.1.so

 

Now I know its not a password issue, if I enter a false password receive a clear auth error.

 

Any ideas?

 

Running Unraid 5 RC2

This says ssmtp is crashing in libc.  has nothing to do with the password.

ssmtp[17047]: segfault at 0 ip b75bad03 sp bfb0830c error 4 in libc-2.11.1.so

 

Joe L. 

Link to comment
  • Squid locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.