[SUPPORT] pihole for unRaid - Spants repo


908 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

3 minutes ago, bobokun said:

 

Figured out what was wrong...it was stupid on my end. I'll post here so others won't make the dumb mistake like I did. In the template it shows that port 53 was assigned twice (Host 1 and Host 2) However I remember reading in this thread saying it's a duplicate and no need for one of those so I stupidly deleted the Host Port 2. Now I realized you need both (One is for UDP and one for TCP)

oCYYThQ.png

 

Yes - I need to add proper labels on those!

Thanks

Tony

Link to post
  • Replies 907
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

See Spaceinvader One's setup video here:        I wrote the template that pulls in the Official Docker Container from PiHole. I swapped over from my unofficial one a long

Hi, I wanted to use this pihole docker as my second dns server, i already have a hardware raspberry pi as my main pihole dns, but having a backup is always good. I was wondering how i could

I just wanted to share a trick I used to have hostnames show up in the Pihole Dashboard for my local devices instead of IP addresses. Like this:     First make a copy of the /etc/

Posted Images

5 minutes ago, LordShad0w said:

It won't let me access it. let me try from MC.

 

k, I have to go offline now.

Maybe a value was added to the allowed networks settings on the plex server via web interface (or automatically). Plex doesnt like the "not fully formed" ip address and is refusing to let you in....

 

Good luck!

Edited by spants
Link to post
  • 3 weeks later...

pihole has been running now for a couple months no problems, Sunday I woke up to the error below when trying to start pihole. Unraid gui return's the error " Execution error - No such container" I run Dual eth network Balancerr & have been for quite some time. The only way I can start the container is if I turn off my bonding, or remove the custom IP i have set for pihole?

 

Could this be related to a recent update? or do you think its related to something with unraid?

 

time="2017-08-08T10:23:58.708812587-06:00" level=info msg="libcontainerd: new containerd process, pid: 27520" 
time="2017-08-08T10:23:59.714371318-06:00" level=warning msg="failed to rename /var/lib/docker/tmp for background deletion: %!s(<nil>). Deleting synchronously" 
time="2017-08-08T10:23:59.887721140-06:00" level=info msg="Graph migration to content-addressability took 0.00 seconds" 
time="2017-08-08T10:23:59.888489572-06:00" level=info msg="Loading containers: start." 
time="2017-08-08T10:24:00.276362739-06:00" level=info msg="Default bridge (docker0) is assigned with an IP address 172.17.0.0/16. Daemon option --bip can be used to set a preferred IP address" 
time="2017-08-08T10:24:00.544928841-06:00" level=info msg="Loading containers: done." 
time="2017-08-08T10:24:00.557624793-06:00" level=info msg="Daemon has completed initialization" 
time="2017-08-08T10:24:00.557677989-06:00" level=info msg="Docker daemon" commit=89658be graphdriver=btrfs version=17.05.0-ce 
time="2017-08-08T10:24:00.569239361-06:00" level=info msg="API listen on /var/run/docker.sock" 
time="2017-08-08T10:24:00.891177311-06:00" level=error msg="Handler for POST /v1.29/networks/create returned error: network dm-31b59fc8085d is already using parent interface bond0" 
time="2017-08-08T10:24:02.040671280-06:00" level=warning msg="error locating sandbox id ea52458552dd38030fab9124b30372d40ef1871940d78c37cd07dc743c5d53fa: sandbox ea52458552dd38030fab9124b30372d40ef1871940d78c37cd07dc743c5d53fa not found" 
time="2017-08-08T10:24:02.040740253-06:00" level=warning msg="failed to cleanup ipc mounts:\nfailed to umount /var/lib/docker/containers/072375b20f443d7f3843d59459cebc6df451b6aeb81abd3fe121ad7ca59c3023/shm: invalid argument" 
time="2017-08-08T10:25:53.842543439-06:00" level=warning msg="error locating sandbox id ea52458552dd38030fab9124b30372d40ef1871940d78c37cd07dc743c5d53fa: sandbox ea52458552dd38030fab9124b30372d40ef1871940d78c37cd07dc743c5d53fa not found" 
time="2017-08-08T10:25:53.842595917-06:00" level=warning msg="failed to cleanup ipc mounts:\nfailed to umount /var/lib/docker/containers/072375b20f443d7f3843d59459cebc6df451b6aeb81abd3fe121ad7ca59c3023/shm: invalid argument" 

 

Link to post
1 hour ago, clowrym said:

I am on 6.4.0-rc7a

 

 

did an update happen at the same time? I know that there is now a drop down menu that you select what network the docker is attaching to on the latest 6.4 rc.

 

I have a dual nic server but only one is connected and I dont have an issue....

Link to post

I'm not aware of any updates, none to unraid, not sure on the docker as I have it set to auto update. Its been running with no issues with my bonded connection until now. I loose my option to change the IP with the drop down until I turn of bonding. 

Link to post
userland proxy: listen tcp 0.0.0.0:53: bind: address already in use.

Any body know what could be running on port 53? I cant start pihole because port 53 is in use but I don't have any applications using it.

 

I'm stumped...

 

Edit: You must stop the VM Manager and reboot server.

Edited by MowMdown
Link to post
On 17/08/2017 at 9:35 AM, MowMdown said:

userland proxy: listen tcp 0.0.0.0:53: bind: address already in use.

Any body know what could be running on port 53? I cant start pihole because port 53 is in use but I don't have any applications using it.

 

I'm stumped...

 

I'm having the same issue and if I change the port 53 to something else the docker fails.

Link to post
Guest spants01

Sorry for quick reply I'm out and about... Read a few posts back about setting an ip for the docker if clash occurs. Something to do with vm or kvm dnsmasq.. Good luck

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Link to post
On 8/18/2017 at 6:46 AM, docbrown said:

 

I'm having the same issue and if I change the port 53 to something else the docker fails.

 

On 8/18/2017 at 7:04 AM, spants01 said:

Sorry for quick reply I'm out and about... Read a few posts back about setting an ip for the docker if clash occurs. Something to do with vm or kvm dnsmasq.. Good luck

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 

 

The issue is the VM Manager. You must disable it and reboot the server for pihole to work. 

 

I got pihole up and running. Doesn't look like you can run VM's and pihole at the same time.

Edited by MowMdown
Link to post
On 8/25/2017 at 3:19 PM, MowMdown said:

 

 

The issue is the VM Manager. You must disable it and reboot the server for pihole to work. 

 

I got pihole up and running. Doesn't look like you can run VM's and pihole at the same time.

As long as you're bonding to a bridge, and have a DHCP on your network, you can disable dnsmasq in libvirtd for VMs so it won't bind to port 53:

virsh net-autostart --disable default
virsh net-destroy default

Hope that helps
 

Link to post
Guest spants01

A few pages back was the detail on how to give the pihole docker its own ip to get around this issue. It is strange that I don't have the problem even with vms and kvm enabled

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Link to post
3 hours ago, spants01 said:

A few pages back was the detail on how to give the pihole docker its own ip to get around this issue. It is strange that I don't have the problem even with vms and kvm enabled

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 

 

I'll need to play around with it more. I wasn't really planning on running VMs anyways but it would be nice to have the option to do both in the future.

 

I'm very green when it comes to networking of any kind, so I don't venture very far into that subject.  Pi-Hole has been working pretty good though, with the exception of Video Ads in YouTube and other Video Providers.

Link to post
12 hours ago, etsi said:

Next version of unraid will support separate ip for each docker and will solve that problem?

 

I believe that you can do this with 6.4 but I havent tried it as yet. My system is very stable and I dont want to tweak it whilst I sort out an intermittent network switch problem on my network! 

Link to post

Can someone tell me the specific URL to add to get Diginc's template loaded to the docker tab?  I was able to run the command via ssh and it just loaded up a broken image and pi-hole that was inaccessible for configuration.  The ssh command was docker pull diginc/pi-hole from https://hub.docker.com/r/diginc/pi-hole/ I keep seeing screenshots of people who are able to edit the variables from template mode but am unsure how to get it to pull in the first place.  I have dug through all 8 pages of this and I cant find an actual step by step install process of this docker image.

 

Template URLs I have tried were

https://github.com/diginc/docker-pi-hole

https://github.com/diginc/

https://hub.docker.com/r/diginc/pi-hole/

 

Thanks!

Link to post
2 hours ago, Alkali said:

Can someone tell me the specific URL to add to get Diginc's template loaded to the docker tab?  I was able to run the command via ssh and it just loaded up a broken image and pi-hole that was inaccessible for configuration.  The ssh command was docker pull diginc/pi-hole from https://hub.docker.com/r/diginc/pi-hole/ I keep seeing screenshots of people who are able to edit the variables from template mode but am unsure how to get it to pull in the first place.  I have dug through all 8 pages of this and I cant find an actual step by step install process of this docker image.

 

Template URLs I have tried were

https://github.com/diginc/docker-pi-hole

https://github.com/diginc/

https://hub.docker.com/r/diginc/pi-hole/

 

Thanks!

 

What are you trying to do? My template just is a loader for the diginc docker.... no changes are made

The URL is:

https://hub.docker.com/r/diginc/pi-hole

 

But just use my template!

 

EDIT: you do have the Community Applications plugin installed, do you?

Edited by spants
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.