Jump to content

Zer0Nin3r

Members
  • Content Count

    105
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Zer0Nin3r

  1. EVGA GTX 1060 6 GB (primary pass through) MSI GT 710 (for Unraid) High Sierra I've have not experienced any lag issues after switching from vmxnet3 to e1000-82545em. So, I am betting on that was the issue with all the hard lag issues for all of this year.
  2. Thank you. Everything seems to be working fine for now in High Sierra. I also remove the CPU topology when I want to run more than 8 cores in order to get the VM to post. Should I have any more issues, I'll try removing just that argument. I even forgot to change the network adapter and it was left on virtio and Mojave was working fine. I simply am unable to get Mojave to recognize any GPU that I pass through to it. It's okay though.
  3. I went ahead and switched from vmxnet3 > e1000 in the XML. Another change that I made was to use and pass through the vbios too. Performance appears to be holding up without any hard lag. I've tested both of the GPU's I have (GT 710 & GTX 1060) with vbios pass through; no lag to report back with. Still testing at the time of this writing. Note: The testing in this post has been done with High Sierra.
  4. Q: Can a motherboard bios update affect the macOS VM's performance? I've been having major issues for months now with my macOS VM's freezing. I just completed a vanilla install of Mojave following the video tutorial and I am experiencing abysmal performance in Splashtop. Same goes for Screen Sharing in the Apple System Preferences menu. I've disabled the Apple Screen Sharing thinking that was it, but it's not. Launching the VNC window from the Unraid dashboard doesn't experience any lag or issues. It's only when I am using Apple Screen Share and Splashtop. I haven't even installed any programs let alone Avid Media Composer. I haven't installed the Nvidia drivers since I am running headless. I've had a High Sierra VM back in Q4 2018 working great through Q1 2019. I've been noticing these hard freezing issues since I updated the bios in March 2019. I've recently updated the Designare X399 to the latest bios last night thinking that would help solve the issue but no luck. I also turned off HPET in the bios last night thinking that would help, but no such luck. Any help, wisdom, or guidance would be greatly appreciated. My original post: **UPDATE** I am happy to report a full on lag free experience last night during a four hour edit session in High Sierra after switching from vmxnet3 to e1000-82545em for the network adapter. I also did note a lag free experience on virtio as the network adapter since I forgot to change it at one point during my testing of the system.
  5. So, with the Create a stereo clone of streams turned off, does Unmanic still passthrough stereo AAC tracks? I would not be opposed to that. BTW. After completing the upgrade to the latest release and re-saving my settings, I was noticing some issues still with enabling subtitles even though I am converting to MKV. I've disabled subtitles (again) for now to resolve the encoding issues surrounding subtitles.
  6. Q: What is the benefit of cloning multichannel audio into a separate stereo audio track? My understanding is creating maximum compatibility, but if I am using Plex, isn't this redundant? The only advantage I can see is using less system resources when playing back an AAC stereo track VS an AC3 passthrough or AAC 5.1 > AC3 transcode on the fly via Plex. Unless I can be convinced otherwise, I'm disabling the clone function for now. I searched in this thread and couldn't find an answer.
  7. Imagine that. Learn something new every day. I wouldn't have thought about that.
  8. I tried with two different USB mics, no luck. If only I can remember what I did before. I wrote an extensive write-up about building a gaming VM in another thread and I mentioned the "no microphone" problem, but I didn't post the solution. Must have been a trivial solution that was easy to fix for me not to post it. *shrugs* But if I learn anything more, I'll let you know. Thanks for the reply. I appreciate it. OMG. It was as simple as going into Windows 10 Settings > Microphone Privacy Settings OR Use the spotlight search next to the Windows button and search for "Microphone Privacy Settings" Make sure that apps are able to access your microphone by flipping the switch to on. Here are some screenshots to help you:
  9. Not entirely true. I was able to get my wireless USB Razer headset to work with both sound and microphone, but somewhere during an Unraid OS upgrade and a BIOS update, some of my settings got switched and I lost the ability to use the mic in the Windows 10 VM. I was passing through the USB headset/mic onto the VM. Now, I'm trying to remember how I got it to work because I mention the microphone problem in another gaming thread in which we were trying to troubleshoot the GPU pass-through without a secondary GPU. I'm thinking I might have to change/enable the IMOUU setting from my motherboard's bios or at least check to see that it is not on the default (Auto) and instead toggled as Enabled. But, I am running a headless server and I'm too lazy at the moment to drag the server over to the television. Or I might have forgotten to install a driver from the VIRTIO image file from inside Windows.
  10. At this point you don't. The soul purpose of Unmanic is to convert your library to h.265 as per the program's description. Actually, I thought about this before and forgot about it. My workaround would be like this: Create a separate "archive" library in Plex. Direct your downloads to the "archive" folder. The idea is to have your archive folder outside of the watch folder that Unmanic keeps an eye on. That again, is the point. h.265 is the newer codec that eventually we will all switch over to. The algorithms allow for the same quality of video at a higher compression. The downside at this time is that encoding is slower because the codec is more CPU intensive than h.264; wait for technology to catch up and h.265 encode times will drop. What does this all mean? Think about the abolishment of Net Neutrality. ISP's are happy to charge Netflix more money for them to stream their content to you. (Which then those costs are passed onto you the consumer...another story for another time.) And if your ISP has data caps on your home internet, then larger files means less content you will be able to watch unless you want to pay for overage fees. In order to save both the consumer and the company (Netflix) itself money, Netflix will need to compress the video more without losing quality. That's what h.265 does great. example: Let's say a h.264 movie to stream is 8 GB (I'm just using a random number.) That same movie to stream on h.265 may now only "cost" ~1.2 GB. Same video quality, less space. What h.265 doesn't do: Up-res. From your comment it can be inferred that one may have expectations (present company excluded) h.265 to improve the quality of the video that is being re-encoded. But like a copy machine — a copy of a copy of a copy results in degradation each time. If your Plex server is not on a powerful machine, then you may not want to re-encode into h.265 because currently, Plex will always transcode h.265 to h.264 on the fly when streaming on your devices. Well, that's not entirely true — I know that the Nvidia Shield TV on a LAN will direct stream the video without transcoding and the same with the Pixel 2 XL on a LAN. But accessing Plex from outside of your home — yes, Plex will transcode to h.264 every time (unless you change your remote streaming settings from your Plex client (notice I didn't say server.) Not possible at the moment, although myself and others have requested this feature. Magic 8-Ball says: My sources say no. Maybe in future updates, but Unmanic is developed and maintained by a single developer at the moment. However, if you are coding savvy, I encourage you to make contributions to the GitHub to push development further. I would heed my own advice, but I haven't progressed past power user into programmer. But, if someone wants to take me under their wing and teach me to code or pay for me to go back to school — I won't turn down a free lunch.
  11. Well, it doesn't really need a DB, because the way the Unmanic was written, it scans your video files to check to see if they are already encoded in h.265. If they are, then those files are skipped. source: Page 1 of this thread
  12. Did you change the bios and forget to change it back? If anything keep the VM image file and delete the Windows template and then start a new template and name it the same as your old template, which will point it to the saved VM image file and set the template to the settings you had previously.
  13. It still shows up in Win10 as a VM. I wasn't able to get Avid to work. SeaBios wouldn't post. I imagine I would have to re-install the OS from scratch in order to get it to post.
  14. I've been getting some weird stuff in my logs when it comes to movies. I have the library pointed to '/library/' And then the linking in Docker is as follows: TV /library/TV -> /mnt/user/Plex/TV Movies /library/Movies -> /mnt/user/Plex/Movies Inside Unmanic via the GUI /library/ TV shows get encoded just fine. For some reason with movies it spits out an error. I haven't investigated too much into the matter, but should I come across anything else I'll be sure to update here. AMD Threadripper 1950x with 8 cores on die #2 pinned for Unmanic. I can't remember the times off of my head, but it's about 1.5x in terms of speed. With my previous Handbrake automation (see SpaceInvaderOne's videos) and with my custom h.265 settings, I was averaging about ~40-60 fps on movies.
  15. Looks like lag is introduced once you do the pass-through of the GPU. Just completed a fresh install of High Sierra yesterday keeping everything the same from Space Invader One's video. I didn't change the system profile to a newer one in Clover like SPO does. It may just have to do with the graphics card (EVGA GTX 1060 6G) because I am not experiencing the issues with the MSI GT 710 with vbios pass-through. Okay, so I am passing through the GTX 1060 with vbios pass-through and it appears to be working more smoothly. I'll report back if conditions worsen. Another update...so it may have to do with resolution. Inside Clover, the resolution is set to 1920x1080. When I change the display to 2550x1440 (the resolution of my Thunderbolt display), that's when I start to have issues with lag and such. BTW I run my macOS VM on a headless server. So far, the VM has been smooth at 1080p resolution.
  16. https://forums.unraid.net/topic/76878-support-josh5-unmanic-library-optimiser/
  17. Been having this issue with macOS and my Downloads network share. I deleted the share and re-made it which worked for a little bit, but issue keeps coming back — I lose the ability to copy files or create folders to the network share. I try to run the permissions fix under Tools > Docker Safe New Perms, but that hasn't resolved the issue.
  18. Still experiencing hard lag/freezes. It comes and goes. When it happens, I just have to walk away from the computer for 5-10 minutes and let it do its thing. I am able to pass through the GTX 1060. No problems there. I have to use either Apple Remote Desktop (VNC) or Splashtop to access the VM. There is no way around it as my server is ran in a headless state. #headlesshorseman
  19. I threw in a GT 710 GPU so that I could pass through my GTX 1060.
  20. I'm not doing pass through. My Unraid server is headless (no monitor). I use my MacBook as a thin client (connected to my Thunderbolt display) + VM when I need to do any heavy lifting (video/photo editing) or gaming. I don't pass through the vbios on my GTX 1060 in either Windows or macOS. The card is in slot 1 and I haven't had any issues with pass through (granted I have a second GPU for Unraid). @Lytic Is there any advantage of using the vbios in my setup then? My understanding is that you want to use the vbios for your GFX when you only have one GPU that is being used by Unraid and that you want to use with a VM.
  21. Was doing some more testing. I've noticed that a few TV shows weren't encoded due to some sort of errors similar listed below in this post Unmanic is able to watch two folders/libraries which is good Tried importing a movie this afternoon and found errors in my Docker logs Zero reports inside the Unmanic GUI's "Failure" tab 2019-07-05T17:12:51:ERROR:Unmanic.Worker-1 - [FORMATTED] - Exception in processing job with Worker-1: - ['ffmpeg', '-y', '-i', '/library/Movies/Whiplash (2014)/Whiplash (2014) [Remux-1080p].mkv', '-hide_banner', '-loglevel', 'info', '-strict', '-2', '-max_muxing_queue_size', '512', '-map', '0:0', '-map', '0:1', '-map', ' 0:1', '-map', '0:2', '-map', ' 0:2', '-map', '0:3', '-map', ' 0:3', '-map', '0:4', '-map', ' 0:4', '-map', '0:5', '-map', ' 0:5', '-map', '0:6', '-map', ' 0:6', '-map', '0:7', '-map', ' 0:7', '-map', '0:8', '-map', ' 0:8', '-map', ' 0:9', '-map', '0:10', '-map', '0:11', '-map', '0:12', '-map', '0:13', '-map', '0:14', '-map', '0:15', '-map', '0:16', '-map', '0:17', '-map', '0:18', '-map', '0:19', '-c:v', 'libx265', '-c:a:0', 'copy', '-c:a:1', 'aac', '-b:a:1', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:1', "title='Surround Stereo'", '-c:a:1', 'copy', '-c:a:2', 'aac', '-b:a:2', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:2', "title='Surround Stereo'", '-c:a:2', 'copy', '-c:a:3', 'aac', '-b:a:3', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:3', "title='Surround Stereo'", '-c:a:3', 'copy', '-c:a:4', 'aac', '-b:a:4', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:4', "title='Surround Stereo'", '-c:a:4', 'copy', '-c:a:5', 'aac', '-b:a:5', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:5', "title='Surround Stereo'", '-c:a:5', 'copy', '-c:a:6', 'aac', '-b:a:6', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:6', "title='Surround Stereo'", '-c:a:6', 'copy', '-c:a:7', 'aac', '-b:a:7', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:7', "title='Surround Stereo'", '-c:a:7', 'copy', '-c:a:8', 'aac', '-b:a:8', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:8', "title='Surround Stereo'", '-c:a:8', 'aac', '-b:a:8', '128k', '-ac', '2', '-c:s:8', 'copy', '-c:s:9', 'copy', '-c:s:10', 'copy', '-c:s:11', 'copy', '-c:s:12', 'copy', '-c:s:13', 'copy', '-c:s:14', 'copy', '-c:s:15', 'copy', '-c:s:16', 'copy', '-c:s:17', 'copy', '-y', '/tmp/unmanic/file_conversion-1562371936.667099/Whiplash (2014) [Remux-1080p]-1562371936.667107.mkv'] Traceback (most recent call last): File "/app/lib/worker.py", line 176, in run self.process_task_queue_item() File "/app/lib/worker.py", line 157, in process_task_queue_item self.current_task.success = self.process_item() File "/app/lib/worker.py", line 139, in process_item ffmpeg_args) File "/app/lib/ffmpeg.py", line 510, in convert_file_and_fetch_progress raise FFMPEGHandleConversionError(command) lib.ffmpeg.FFMPEGHandleConversionError: ['ffmpeg', '-y', '-i', '/library/Movies/Whiplash (2014)/Whiplash (2014) [Remux-1080p].mkv', '-hide_banner', '-loglevel', 'info', '-strict', '-2', '-max_muxing_queue_size', '512', '-map', '0:0', '-map', '0:1', '-map', ' 0:1', '-map', '0:2', '-map', ' 0:2', '-map', '0:3', '-map', ' 0:3', '-map', '0:4', '-map', ' 0:4', '-map', '0:5', '-map', ' 0:5', '-map', '0:6', '-map', ' 0:6', '-map', '0:7', '-map', ' 0:7', '-map', '0:8', '-map', ' 0:8', '-map', ' 0:9', '-map', '0:10', '-map', '0:11', '-map', '0:12', '-map', '0:13', '-map', '0:14', '-map', '0:15', '-map', '0:16', '-map', '0:17', '-map', '0:18', '-map', '0:19', '-c:v', 'libx265', '-c:a:0', 'copy', '-c:a:1', 'aac', '-b:a:1', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:1', "title='Surround Stereo'", '-c:a:1', 'copy', '-c:a:2', 'aac', '-b:a:2', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:2', "title='Surround Stereo'", '-c:a:2', 'copy', '-c:a:3', 'aac', '-b:a:3', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:3', "title='Surround Stereo'", '-c:a:3', 'copy', '-c:a:4', 'aac', '-b:a:4', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:4', "title='Surround Stereo'", '-c:a:4', 'copy', '-c:a:5', 'aac', '-b:a:5', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:5', "title='Surround Stereo'", '-c:a:5', 'copy', '-c:a:6', 'aac', '-b:a:6', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:6', "title='Surround Stereo'", '-c:a:6', 'copy', '-c:a:7', 'aac', '-b:a:7', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:7', "title='Surround Stereo'", '-c:a:7', 'copy', '-c:a:8', 'aac', '-b:a:8', '128k', '-ac', '2', '-metadata:s:a:8', "title='Surround Stereo'", '-c:a:8', 'aac', '-b:a:8', '128k', '-ac', '2', '-c:s:8', 'copy', '-c:s:9', 'copy', '-c:s:10', 'copy', '-c:s:11', 'copy', '-c:s:12', 'copy', '-c:s:13', 'copy', '-c:s:14', 'copy', '-c:s:15', 'copy', '-c:s:16', 'copy', '-c:s:17', 'copy', '-y', '/tmp/unmanic/file_conversion-1562371936.667099/Whiplash (2014) [Remux-1080p]-1562371936.667107.mkv']
  22. AMD Threadripper. It's a beast of a server. Shreds through my Light L16 raw files like it was nothing. With GPU pass through in Windows, I get near bare metal performance. FCP X is pretty smooth as well. Apple's native Screen Share works great (it's a VNC) I am able to hear sound via Splashtop It's unfortunate that sound isn't implemented in Apple's Screen Share For color correction I would stick with Apple's native screen share (that is if your thin client is macOS) Splashtop changes the color profile even if you set it on your thin client and host VM, so colors aren't accurate while using Splashtop I haven't tried sound pass through I tried USB pass through, but I forgot/didn't setup the correct kext files, so I don't quite know how that works yet
  23. Happy to see the project is out of Alpha and into Beta. I just got the Docker image up and running a few hours ago and have been kicking the wheels around. Kudos @Josh.5 for getting this project up and running! 🙇‍♂️ Let us know how we can support you and in what capacity. Things I'd like to see: More finite control over video quality Define how audio will be encoded or passed through or both Flag folders to exclude/skip e.g., nightly/weekly news broadcast or variety show that are automatically deleted after viewing don't need to be encoded in h.265 (saves time & energy) Cancel current workers/encodes (See section 3.1 above) 😉 Ignore "._" files
  24. While I wait for @Josh.5's UnManic project to mature, is there any way @SpaceInvaderOne that I can filter specific programming from being automatically encoded? i.e., nightly & weekly news programs that I simply watch and have Plex auto delete do not need to be re-encoded into h.265 since I am not archiving them. This would save not only on time, but energy as well. 💸💸💸 I was trying to think of ways to do it inside of SABnzbd so that when completed, the files get moved to another monitored Sonarr folder that is hidden from Handbrake, but I don't see how it is possible unless I knew how to write a script that would allow me to do so (beyond my skill set.)