[Support] Linuxserver.io - TVHeadend


1212 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

9 hours ago, alturismo said:

How many tuners are active in TVH ? DVB Inputs, Adapters ... all mapped to DVB-C ?

I think you're replying to me.  Four tuners all DVB-T on my freeview network.  All tuners are working fine and as long as I watch channels on the four muxes they are tuned to I'm fine - it's when I try to get one of the tuners to tune a new muxe, they refuse.

 

All worked fine previously, I just noticed yesterday they weren't switching when I tried some channels we don't watch often.

Link to post
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Application Name: TVHeadend Application Site: https://tvheadend.org/ Docker Hub: https://hub.docker.com/r/linuxserver/tvheadend/ Github: https://github.com/linuxserver/docker-tvheadend

You need to install the driver to use your adapter. Then use /dev/dvb as the path for the device pass through. If you are using 6.9.x I don't know if the permissions are set correctly, so make sure no

You need to configure the grabber you want to use, then run it, then map epg source to the channel. There is a link in the first post to the readme on github which has information about configuring yo

Posted Images

2 hours ago, alturismo said:

ok, so when all 4 tuners are running and 1 of them want to switch a channel to a different mux u get the "no free adapter ..:"

 

may try the delay time, its in the tuner setting, up to 2000ms ...

I can't find - in TVH or Kodi??

Link to post

probably better to check the logs what TVH says first.

 

either in TVH Web GUI, buttom right u can open the log, or in the docker logs from TVH, also webgui and logs.

 

and the delay ... its in the TVH adapters settings, but i cant imagine thats it.

Link to post
14 minutes ago, Johan76 said:

Hi there. 

Have not found out if this docker is complete with internal epg grabber enabled? 

 

Want to add epg data to my iptv channels but cannot find the settings. 

 

If this is not enabled how do I do this inside this docker? 

It's all there in Configuration --> Channel / EPG.

You need to switch on Advanced or Expert User Interface Level in Configuration -->General --> Base to see it.

Link to post
5 minutes ago, saarg said:

It's all there in Configuration --> Channel / EPG.

You need to switch on Advanced or Expert User Interface Level in Configuration -->General --> Base to see it.

Yes. But channels doesn't map. I cannot set a specific epg source. 

If I edit a channel advanced there are no epg sources to choose from in the dropdown list. 

 

How am I supposed to fix this. Havn't found any guide that works. Some are referring to installing grabbers from bash but not sure this really is necessary or the problem. 

Link to post
10 minutes ago, Johan76 said:

Yes. But channels doesn't map. I cannot set a specific epg source. 

If I edit a channel advanced there are no epg sources to choose from in the dropdown list. 

 

How am I supposed to fix this. Havn't found any guide that works. Some are referring to installing grabbers from bash but not sure this really is necessary or the problem. 

 

You need to configure the grabber you want to use, then run it, then map epg source to the channel. There is a link in the first post to the readme on github which has information about configuring your grabber.

Link to post
48 minutes ago, saarg said:

 

You need to configure the grabber you want to use, then run it, then map epg source to the channel. There is a link in the first post to the readme on github which has information about configuring your grabber.

Thanks. Managed to configure it inside docker and I think it went ok. 

However I cannot enable any grabber. 

 

Actually cannot find Configuration --> Channel/EPG --> EPG Grabber Modules at all. 

Link to post
18 hours ago, Johan76 said:

Thanks. Managed to configure it inside docker and I think it went ok. 

However I cannot enable any grabber. 

 

Actually cannot find Configuration --> Channel/EPG --> EPG Grabber Modules at all. 

Did you change the User Interface Level as I instructed you in an earlier reply?

Link to post
1 hour ago, saarg said:

Did you change the User Interface Level as I instructed you in an earlier reply?

Dude! I am so stupid. I was reading fast and did not realise it was a "standard" setting for expert. I only changed to expert in the actual channel/epg view which didnt work. Now I see it! Thanks a lot :)

Link to post

I hope I've come to the right forum thread.
is it possible in the future update of the docker for TVH to add an EPG for Russian channels?

There is an excellent working file. which, when the docker is updated, has to be added to the manual each time (dsm synology 6.2).
actually grabber-file I had attached to this message.

tv_grab_ru

Edited by toleeck
Link to post
1 hour ago, toleeck said:

I hope I've come to the right forum thread.
is it possible in the future update of the docker for TVH to add an EPG for Russian channels?

There is an excellent working file. which, when the docker is updated, has to be added to the manual each time (dsm synology 6.2).
actually grabber-file I had attached to this message.

tv_grab_ru

This support thread is for unraid users only. Please submit this as an issue on our github repo for TVHeadend, Thanks.

Link to post
1 minute ago, memphisto said:

Channels in HEVC not working in latest two updates.

How to downgrade to stable version? I im use repository linuxserver/tvheadend:release-4.2 or stable-4.2.1 or stable-4.0.9 but doesn't work.

 

Not sure I understand you. Which version did you have before the issue started? 

Link to post

@saarg small update about hw decoding with coffee lake, seems to work now with latest TVH, i made no changes ;)

 

also working parallel with PLEX using hw decoding, just as note if someone else is interested.

 

as note, i dont even have the /dev/dri in extra parameters anymore ... figured out by accident cause i chosen the wrong profile and i had a pic ;)

Link to post
10 hours ago, alturismo said:

@saarg small update about hw decoding with coffee lake, seems to work now with latest TVH, i made no changes ;)

 

also working parallel with PLEX using hw decoding, just as note if someone else is interested.

 

as note, i dont even have the /dev/dri in extra parameters anymore ... figured out by accident cause i chosen the wrong profile and i had a pic ;)

 

If you haven't passed through /dev/dri to the container, it's not using the GPU for transcoding. 

Have you maybe turned on priviliged mode? 

Link to post
16 minutes ago, alturismo said:

Yes, privileged is on

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
 

 

That means everything in /dev/ is accessible for tvheadend. 

It's not something we recommend. 

Edited by saarg
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.