[Support] binhex - qBittorrentVPN


binhex

Recommended Posts

I seem to be having a problem accessing the webUI for qbittorrent. Clicking load webUI just causes my browser to hang before eventually failing (not responding). All other webUIs (for other containers) work fine! 

 

Any ideas? 

 

I have tested in both safari and chrome - same issue. 

I am running the latest container (forced update)

 

edit:

 

So it looks like the error in logs after a fresh install is: 

 

2021-06-11 14:35:57,112 DEBG 'start-script' stdout output:
[warn] Unable to successfully download PIA json to generate token for wireguard from URL 'https://privateinternetaccess.com/gtoken/generateToken'
[info] 1 retries left
[info] Retrying in 10 secs...

 

Edited by Forum-Layman
New info
Link to comment
9 hours ago, binhex said:

hi guys, the issue with qibttorrent 4.3.4 is now fixed (upgraded to 4.3.5) please pull down tag 'latest' again, make sure you click on 'force update' to force the pull of the new image (need advanced view toggled on).

Working here 

Link to comment
10 hours ago, binhex said:

hi guys, the issue with qibttorrent 4.3.4 is now fixed (upgraded to 4.3.5) please pull down tag 'latest' again, make sure you click on 'force update' to force the pull of the new image (need advanced view toggled on).

Thanks for the rapid response. Force update after the 4.3.5 upgrade did the trick.

Link to comment
I seem to be having a problem accessing the webUI for qbittorrent. Clicking load webUI just causes my browser to hang before eventually failing (not responding). All other webUIs (for other containers) work fine! 
 
Any ideas? 
 
I have tested in both safari and chrome - same issue. 
I am running the latest container (forced update)
 
edit:
 
So it looks like the error in logs after a fresh install is: 
 
2021-06-11 14:35:57,112 DEBG 'start-script' stdout output:[warn] Unable to successfully download PIA json to generate token for wireguard from URL 'https://privateinternetaccess.com/gtoken/generateToken'[info] 1 retries left[info] Retrying in 10 secs...

 

I also am seeing intermittent issues with pia token generation, can't do anything about that, you could raise a support ticket and tell pia about it, you could also try a different endpoint

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

Link to comment
1 hour ago, binhex said:

I also am seeing intermittent issues with pia token generation, can't do anything about that, you could raise a support ticket and tell pia about it, you could also try a different endpoint

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
 

 

This doesn't seem to be intermittent for me but rather constant. I will raise a ticket with them. For reference the response I am getting from that url is: 

 

{
    "status": "ERROR",
    "message": "no auth data"
}

 could this be PIA username / password related? 

Link to comment
9 minutes ago, Forum-Layman said:

 

This doesn't seem to be intermittent for me but rather constant. I will raise a ticket with them. For reference the response I am getting from that url is: 

 





{
    "status": "ERROR",
    "message": "no auth data"
}

 could this be PIA username / password related? 

Wow ok - issue 1 resolved! I had pasted my password in but not fully selected the field so it was trying to use “vpn pa <my password> ssword” as the password. 

 

Still having the issue where the page is not responding so cant be opened though

Logs dont show anything interesting. Latest entry: 

2021-06-12 02:43:16,008 DEBG 'watchdog-script' stdout output:
[info] qBittorrent process listening on port 8080

 

Error from chrome: 

This site can’t be reached
<unraidIP> took too long to respond.
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT

 

Edited by Forum-Layman
more info
Link to comment

I'm having issues with this container since I upgraded my server last week. It hasn't work since, and I'm not sure why.  It was just a cpu/mobo upgrade, nothing else changed, and all my other containers work fine.

 

This is what the logs say:

2021-06-13 10:46:10,237 DEBG 'start-script' stdout output:
2021-06-13 10:46:10 NOTE: the current --script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts
2021-06-13 10:46:10 Outgoing Control Channel Authentication: Using 256 bit message hash 'SHA256' for HMAC authentication
2021-06-13 10:46:10 Incoming Control Channel Authentication: Using 256 bit message hash 'SHA256' for HMAC authentication
2021-06-13 10:46:10 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]206.217.216.23:1912
2021-06-13 10:46:10 Socket Buffers: R=[212992->786432] S=[212992->786432]
2021-06-13 10:46:10 UDP link local: (not bound)
2021-06-13 10:46:10 UDP link remote: [AF_INET]206.217.216.23:1912

2021-06-13 10:46:40,170 DEBG 'start-script' stdout output:
2021-06-13 10:46:40 [UNDEF] Inactivity timeout (--ping-restart), restarting
2021-06-13 10:46:40 SIGHUP[soft,ping-restart] received, process restarting

2021-06-13 10:46:40,171 DEBG 'start-script' stdout output:
2021-06-13 10:46:40 DEPRECATED OPTION: ncp-disable. Disabling cipher negotiation is a deprecated debug feature that will be removed in OpenVPN 2.6

2021-06-13 10:46:40,171 DEBG 'start-script' stdout output:
2021-06-13 10:46:40 WARNING: file 'credentials.conf' is group or others accessible

2021-06-13 10:46:40 OpenVPN 2.5.2 [git:makepkg/23ae78e657052748+] x86_64-pc-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [PKCS11] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on Apr 21 2021
2021-06-13 10:46:40 library versions: OpenSSL 1.1.1k 25 Mar 2021, LZO 2.10
2021-06-13 10:46:40 Restart pause, 5 second(s)

2021-06-13 10:46:40,170 DEBG 'start-script' stdout output:
2021-06-13 10:46:40 [UNDEF] Inactivity timeout (--ping-restart), restarting
2021-06-13 10:46:40 SIGHUP[soft,ping-restart] received, process restarting

2021-06-13 10:46:40,171 DEBG 'start-script' stdout output:
2021-06-13 10:46:40 DEPRECATED OPTION: ncp-disable. Disabling cipher negotiation is a deprecated debug feature that will be removed in OpenVPN 2.6

2021-06-13 10:46:40,171 DEBG 'start-script' stdout output:
2021-06-13 10:46:40 WARNING: file 'credentials.conf' is group or others accessible

2021-06-13 10:46:40 OpenVPN 2.5.2 [git:makepkg/23ae78e657052748+] x86_64-pc-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [PKCS11] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on Apr 21 2021
2021-06-13 10:46:40 library versions: OpenSSL 1.1.1k 25 Mar 2021, LZO 2.10
2021-06-13 10:46:40 Restart pause, 5 second(s)

 

Link to comment

Little development on the issue: From the logs it looks like the container is looping and not fully loading up:

 

2021-06-17 07:39:14,328 DEBG 'start-script' stdout output:
[info] Successfully assigned and bound incoming port '22775'

2021-06-17 07:54:14,444 DEBG 'start-script' stdout output:
[info] Successfully assigned and bound incoming port '22775'

2021-06-17 08:09:14,568 DEBG 'start-script' stdout output:
[info] Successfully assigned and bound incoming port '22775'

2021-06-17 08:24:14,694 DEBG 'start-script' stdout output:
[info] Successfully assigned and bound incoming port '22775'

2021-06-17 08:39:14,811 DEBG 'start-script' stdout output:
[info] Successfully assigned and bound incoming port '22775'

2021-06-17 08:54:14,933 DEBG 'start-script' stdout output:
[info] Successfully assigned and bound incoming port '22775'

 

I am using PIA and setting “use VPN” to “no” makes the problem go away! It seems to be VPN related. 

Edited by Forum-Layman
Link to comment
On 6/12/2021 at 3:40 AM, binhex said:

I also am seeing intermittent issues with pia token generation, can't do anything about that, you could raise a support ticket and tell pia about it, you could also try a different endpoint

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
 

I don't recall having this issue 10 days ago.  Maybe I just didn't pay attention, but I know it's happening to me currently.   Any status if it's PIA or should I start looking at my network config.   I was playing with pfblockerng, but I did load the QBit webUI last night, so I don't think that did anything to block me.

Link to comment
On 3/6/2021 at 10:53 PM, mooky said:

 

 

Here's my docker setup:


version: '3.7'
services:
  qbittorrentvpn:
    image: binhex/arch-qbittorrentvpn
    container_name: qbitvpn
    volumes:
      - /mnt/citadel-library:/data
      - /container-data/qbitvpn:/config
    environment:
      - PUID=99
      - PGID=100
      - TZ=America/Chicago
      - VPN_ENABLED=yes
      - VPN_USER=p#######
      - VPN_PASS=abc123def456
      - VPN_PROV=pia
      - VPN_CLIENT=openvpn
      - STRICT_PORT_FORWARD=no
      - ENABLE_PRIVOXY=yes
      - LAN_NETWORK=192.168.1.0/24
      - WEBUI_PORT=25514
      - UMASK=000
    cap_add:
      - NET_ADMIN
    ports:
      - "6881:6881"
      - "6881:6881/udp"
      - "25514:25514"
      - "8118:8118"
    restart: unless-stopped

 

 

Has anyone successfully configured a docker-compose for a wireguard VPN? (Mullvad). I'm stuck on how to put in the sysctls.

 

Link to comment
11 hours ago, JohnnyDrama said:

 

Has anyone successfully configured a docker-compose for a wireguard VPN? (Mullvad). I'm stuck on how to put in the sysctls.

 

I was using wireguard with PIA, but as of yesterday morning it's not working.

Link to comment

Hey Guys, I've noticed qbittorrent has been holding on to exactly 1.6gb of RAM even when sitting idle, absolutely 0 torrents, nothing going on in "top" from container console. If I restart the container it drops to normal usage but then creeps but up to 1.6gb again, currently on 4.3.5. Any ideas?

 

image.thumb.png.dce7a2e4bedc42287b268b9c9b4e6072.png 

 

image.png.96247542dfc2cea367c6e046ddd07df1.png

 

 

Link to comment
24 minutes ago, Trozmagon said:

Hey Guys, I've noticed qbittorrent has been holding on to exactly 1.6gb of RAM even when sitting idle, absolutely 0 torrents, nothing going on in "top" from container console. If I restart the container it drops to normal usage but then creeps but up to 1.6gb again, currently on 4.3.5. Any ideas?

 

image.thumb.png.dce7a2e4bedc42287b268b9c9b4e6072.png 

 

image.png.96247542dfc2cea367c6e046ddd07df1.png

 

 

completely normal, this is due to the disk caching feature in qbittorrent, as i have mine set to 2048 MB my memory usage is just over 2GB right now with qbittorrent doing sweet FA, note the the highlighted field, you can crank this down but i wouldnt as it might then affect download speeds when you do have something running, TLDR:- dont worry about it.

 

image.png.b9947db016c00695f490106e089f11b4.png

 

 

Link to comment
On 6/28/2021 at 8:12 AM, binhex said:

completely normal, this is due to the disk caching feature in qbittorrent, as i have mine set to 2048 MB my memory usage is just over 2GB right now with qbittorrent doing sweet FA, note the the highlighted field, you can crank this down but i wouldnt as it might then affect download speeds when you do have something running, TLDR:- dont worry about it.

 

image.png.b9947db016c00695f490106e089f11b4.png

 

 

my disk cache is set to -1, this is the default setting from when I installed the docker, would you recommend me changing it?

Edited by Docshaker
Link to comment
2 minutes ago, Docshaker said:

my disk cache is set to -1, this is the default setting from when I installed the docker, would you recommend me changing it? For context, I have 1g up/down, around 350-400 torrents seeding, 15-20 actively seeding at any given time, 64gb of ram and utilize 15% of it at most, No VMs, only other dockers is plex and krusader, and plex doesn't use ram for transcoding. 

sure, -1 is auto, so have a play and see if you get any improvements by changing it.

  • Thanks 1
Link to comment

I lost power at my house today, and for some reason my qBittorrent config file reset. A friend of mine has a similar issue.

 

It's fine if the container is stopped and restarted normally, it's just if the power is cut to the server while the container itself is running.

 

All of the stats remained, it was just the config file that reset.

Link to comment

I am running qbittorrentvpn in a docker container, and all of the sudden, it is no longer processing files in the monitored folder and automatically adding them to QBit.  I have deleted the container and re-created it, and the same thing is happening.  Any thoughts as to why this is happening.

Link to comment

Hi,

 

This docker works great for me, until I need to restart my server.  Upon restart, the qbitorrent config is wiped and I have to set it up again from scratch.  It's irritating to say the least. This isn't any issue with any of the other dockers (the usual suspects) running on the server.

 

The /config path is mapped to /mnt/user/appdata/binhex-qbittorrentvpn as expected, and not anywhere weird. Nothing is going wrong with that folder - for example myovpn file is still present under the openvpn folder there.

 

I see someone on a previous page reported something similasr and was asked if they had a cache drive - they never responded, so there was nothing further to read, but in my case, the answer is no, if that's relevant at all. I have a single disk array running on an SSD with no cache drive, since my media files are served on a separate Synology NAS (which this container doesn't touch)

 

What am I doing wrong?  Thanks in advance for any assistance.

Link to comment

Hey! I have been using binhex-qbittorrent  for a month and it was butter smooth!

I was using Custom Wireguard config to connect to my VPN network. Everything was okaish, except the speed, for which I decided to move to a new VPN provider (Surfshark)

The new VPN provider provides openvpn configurations to users which gives acceptable speed for me. 
Thus I changed VPN_CLIENT to openvpn, and uploaded the .opvn file in config/openvpn (/mnt/user/appdata/binhex-qbittorrentvpn/openvpn) folder. 

In short
I made the following change:
VPN_CLIENT changed from wirequard to openvpn. I have also change the vpn files, but

With the following change:
1. I can access WebUI and download using my new VPN configuration
2. I cannot connect qbittorrent from sonaar/radaar. They always fails if VPN_CLIENT is set ot openvpn
    The problem gets resoved once I switch back to wiregurad.

Any solution to this?

Link to comment

Afternoon lovely community!

Firstly, thank you binhex for your hard work as usual, this is a fantastic docker and it works flawlessly for me. 

 

Just wondering is there is a way to, via the docker console, enable and disable the alternate download/upload speeds?

Use case is that, when I find myself away and no-one is home I want to be able to jump on Unraid and crank up download/uploads.  I dont really fancy setting up reverse proxies in order to access QBT directly, it would be useful if there was a command to do it right from Unraid.

 

Is there a command that would achieve this?

 

Cheers,

Wispa.

Link to comment

How can I "registers" my unraid torrent to a private tracker.. basically when  trying to download or upload I get "unrecognised host/passkey". The site I am looking at has some instructions for "seed boxes" and I was wondering if anyone knows how to adapt this for this docker.

 

Quote

1. Here on ???? menu above go to YOUR NAME > Preferences > Security
Note: YOUR  NAME - name on the tracker - for me it's ???.
2. There create a new session with your Seedbox Ip 
3. Once you submit the changes, you'll get a long string of data - your IP_session_cookie. 
4. Now open seedbox via ssh (or webmin). 
5. In the console of the seedbox enter:
sudo curl -c /path/docker/persists/???.cookies -b ???_id=IP_session_cookie https://????/json/dynamicSeedbox.php

This command should give you {"Success":true,"msg":"Completed"}
Note: Make sure you have admin rights. I've tried without sudo, but that gave me an error.
Note 2: IP_session_cookie here is that long string you've copied in step 3

So now this means, that you've created a session identified with you.

 

Does anyone recognise this and know what they are talking about and if there is a way I can adpat these instructions to work in unraid?

Edited by questionbot
Link to comment
On 5/14/2021 at 10:15 PM, CafeNevosa said:

Frequently when my container restarts, files are often disappearing/being deleted from my destination folder /data.


Here’s a follow up on two months ago when I had files deleting in destination folder, and showing up in qbittorrent as ‘files missing’

 

See log here from /appdata/qbittorent/data/logs

 

the two errors I’m getting are

1. File sizes mismatch for torrent ‘’ Cannot proceed further

2. was removed from the transfer list and hard disk.

 

(C) 2021-07-16T21:04:31 - File sizes mismatch for torrent 'Lego.Masters.US.S02E02.1080p'. Cannot proceed further.
(C) 2021-07-16T21:04:31 - File sizes mismatch for torrent 'Luca.2021.1080p'. Cannot proceed further.
(C) 2021-07-16T21:04:31 - File sizes mismatch for torrent 'You.Cant.Ask.That.S06E06.Lesbians.1080p'. Cannot proceed further.


(N) 2021-07-16T21:05:49 - 'Lego.Masters.US.S02E02.1080p' was removed from the transfer list and hard disk.
(N) 2021-07-16T21:05:49 - 'Luca.2021.1080p' was removed from the transfer list and hard disk.
(N) 2021-07-16T21:05:49 - 'You.Cant.Ask.That.S06E06.Lesbians.1080p' was removed from the transfer list and hard disk.


Any reason why that might be?

 

I actually attempted using Binhex-rtorrentvpn as this was really annoying, causing me to have hit and runs on my torrent index trackers.

Binhex-rtorrentvpn Had the same issue delete and remove issue, but I couldn’t find the log like here in qbittorent.

 

The dockers I’m running are:

binhex-plexpass, Home-Assistant-Core, binhex-sonarr, binhex-radarr, binhex-jackett, unifi-controller, Monitorr, OpenSpeedTest-Server, Duplicacy, krusader, swag, tautulli, Firefox


I’m running Unraid Version 6.9.0 2021-02-27, and my parity checks have been working fine.


@binhex
 

Edited by CafeNevosa
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.