Jump to content

casperse

Members
  • Content Count

    322
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by casperse

  1. Hi All I got a PAS email on all drives today, but after logging into the UI I got this pop-up Unraid Disk 10 SMART health [22]: 30-01-2020 01:25 Warning [TOWER] - helium level (failing now) is 23 WDC_WD80EFZX-68UW8N0_VKHR62YX (sdt) Looking at the smart data: and on the overall status page: Do I need to change some settings, since I didn't get a FAIL in the daily report? Or maybe a Warning email? Disk 10 - WDC_WD80EFZX-68UW8N0_VKHR62YX (sdt) - active 22 C [OK]
  2. Hi everyone I might be in a simulair situation I wanted to change my Cache to btrfs encrypted.... I then copied all data to my UAD drive and copied it back again and now get the: "Docker Service failed to start." Did I do something wrong: 1) Stop docker service 2) Copy appdata (Not system) back to the Cache drive 3) Start docker service again UPDATE: Did above again 2 times and then it worked (Some transfer error?)
  3. I just noticed some strange thing... after transfer from USB - HD (UAD mount) to Unraid (Using mc in a prompt) I have this view with wildcard * UPDATE: I think all files are marked as executable - running a "New permission" to see if that fixes this... 🙂
  4. I am now moving files from the last 4 x USB attached drives as Unassigned drive and using mc in a prompt to copy files to a specific new Disc 21 in a new root folder /USB1/ (which then pops up like before as a share until I move the files) - same as before except I am not moving "entire HD discs" into existing shares Is it okay to just move the /USB1/ files to a existing shared drive on the same drive 21 when its done....? should be the same right? BTW - I am actually getting better speed using this USB-C dock than before over the network :-) Getting dual Parity setup again is going to take a very long time LOL
  5. Should I have changed my share settings so they all exclude the drives I want to remove? What happens to the data already on the drive after they are excluded? Checking the file sizes after copying with Krusader, they show some differences? Running a compare check now....with Krusader or maybee I could do a: rsync -narcv /mnt/disk1/ /mnt/disk21/1 ? (I have disabled all docker an VM's so I should be relative safe)
  6. This is strange I used MC and copied each disk to a folder on the new drive! I stopped all dockers and VM's and today (its been running for some time) I see this new folder? "software" Another of my shares.... is unraid coping files around while I do these transfers? UPDATE: A laptop on my network had a open excel file that it saved back to Unraid as a temp file... So I deleted the directory :-)
  7. I think I understand now the mix of files into the same directory from multiple drives to one single drive! - But my 3x3TB will always fit on a 10TB so should be safe - But it will mix the folders if I have example Movies on all 3 drives I would get one single folder with all the combined folder on one new drive, but that okay i think...
  8. I let Unraid do its thing and use the "Automatic split" - different level for different media so example a single tv season is all on the same drive for a tvshow but other seasons of the same show could be on other drives.... is this what you mean by mixup? in that case it's not a problem for me 😉 I think this helps not spinning up the same drive accessing multiple files and sofar it have proven to work great for me
  9. I couldn't because all drive slots where full on both Synology and Unraid server! - I have moved as much as I could over the network 90% full on Unraid now I also had to use my USB3 dock and buy 3 x 12TB new drives so right now I am almost done emptying the volume and I can start to move the 10TB drives to Unraid server My plan was to disable parity and then add one 10TB drive (one empty slot) and start moving 3x3TB to the new 1x10TB getting 3 empty drive slots for more 10TB drives - and then do a move again? it should be safe to do a copy to the new drives using mc in the command prompt? or Krusader? no need to move the data since I will remove the drives when the transfer is successful right?
  10. Or maybe just MC in the command prompt?
  11. I need to add many new drives and I want to know the best way to transfer data between drives? Faster Method: This method disables the parity drive while transferring data from the smaller drives to the larger drive, and then rebuilds parity at the end. Not having parity allows faster writing to the larger drive. Stop array and power down. Add new larger drive and power up. Stop array and use Tools - New Config. Assign new larger drive to new slot, unassign parity drive, and start array. Copy all files from the smaller drives to the larger drive. For example, if the smaller drives are Disk 1 and Disk 2, and the larger drive is Disk 3, then you could use these commands in console or telnet: rsync -avX /mnt/disk1/ /mnt/disk3 <-- Can I just do this in the command prompt browser? or would it be better to use Krusader? rsync -avX /mnt/disk2/ /mnt/disk3 Stop array and power down. Remove smaller drives and power up. Use New Config to unassign removed drives and assign parity. You can also change the slot assignment of the new drive or any other drives at this point. Start array and let parity rebuild. Or would i need https://wiki.unraid.net/UnRAID_Add_Ons#UnMENU to run the command?
  12. What are the benefit of setting up proxy when using openvpn with PIA?
  13. Thanks! dumping it in the plugin folder worked for me! I found this other version especially made for this docker its listed: https://github.com/omaralvarez/deluge-autoremoveplus/pull/54 its listed as version AutoRemovePlus-0.6.6-py3.8 and the above link after instal is listed as Version: 0.6.1 in Deluge? no matter I will experiement and see what works the other one seem to have integration to Sonarr and Radarr?
  14. Any progress on doing this? I have allot of OVA exports from my Synology server that I really would love to get on Unraid 😊
  15. Strange I cannot install this in Deluge nothing happens... Update - Could it be this: Plugin eggs have the Python version encoded in the filename and will only load in Deluge if the Python versions match.
  16. Could it be because I boot in GUI mode? - Do I need to add this here?
  17. Hi All I also purchased myself a Intel 4 NIC for a pfsense but I cannot get it removed from Unraid and made visible on the VM The netcard is in these two groups: 0a:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82576 Gigabit Network Connection (rev 01) 0a:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82576 Gigabit Network Connection (rev 01) 0b:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82576 Gigabit Network Connection (rev 01) 0b:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82576 Gigabit Network Connection (rev 01) 0a:00.0 0200: 8086:10e8 (rev 01) 0a:00.1 0200: 8086:10e8 (rev 01) 0b:00.0 0200: 8086:10e8 (rev 01) 0b:00.1 0200: 8086:10e8 (rev 01) I have tried both: vfio-pci.ids=8086:10e8 pci-stub.ids=8086:10e8 I have read through many post and I keep getting this under network... The two first is on the MB and the 4 NIC is shown like this "Shutdown (Inactive) shouldn't they be gone? Also I can't see them show up when creating a VM like people show on their youtube videos? (The card works because I used it before in Unraid, and I have removed it from the Bridge and network conf)
  18. Ok after many more reboots - and some patience waiting for all the dockers to startup I now finally have a working network (And I will never touch it again! 😊) Got the 4 NIC disabled with the "blue text" and deleted both files again. I then did a static IP again (I normally have DHCP to MAC address) Doesn't make much sense because I could go to the UI every time accessing the fixed IP but my Dockers would just not work and now they do... Thanks for your input! Deleting everything is still the key...
  19. I am on my 11 reboot I have traced all my latest changes and are reversing them all.... Following the video guide I disabled the 4 NIC by adding this code: vfio-pci.ids=8086:10e8 And I disabled the: IOMMU ACS Override to find the correct pci id (Would this destroy my dockers internet connections?) I then replaced the files with the old ones on the flash drive network.cfg network-rules.cfg and rebooted same problem And I keep getting the DNS error? must be some routing missing?
  20. I know the error is in these settings: New network.cfg (Removed 4 NIC for pfsense VM.....) # Generated settings: IFNAME[0]="br0" BONDNAME[0]="bond0" BONDING_MIIMON[0]="100" BRNAME[0]="br0" BRSTP[0]="no" BRFD[0]="0" DESCRIPTION[0]="eth0" BONDING_MODE[0]="5" BONDNICS[0]="eth0 eth1" BRNICS[0]="bond0" PROTOCOL[0]="ipv4" USE_DHCP[0]="no" IPADDR[0]="192.168.0.6" NETMASK[0]="255.255.255.0" GATEWAY[0]="192.168.0.1" DNS_SERVER1="192.168.0.1" USE_DHCP6[0]="yes" DHCP6_KEEPRESOLV="no" IFNAME[1]="br4" BONDNAME[1]="bond4" BONDNICS[1]="eth4" BONDING_MODE[1]="1" BONDING_MIIMON[1]="100" BRNAME[1]="br4" BRNICS[1]="bond4" BRSTP[1]="no" BRFD[1]="0" PROTOCOL[1]="ipv4" USE_DHCP[1]="no" IPADDR[1]="192.168.0.13" NETMASK[1]="255.255.255.0" GATEWAY[1]="192.168.0.1" SYSNICS="2" OLD ONE: # Generated settings: IFNAME[0]="br0" BONDNAME[0]="bond0" BONDING_MIIMON[0]="100" BRNAME[0]="br0" BRSTP[0]="no" BRFD[0]="0" BONDING_MODE[0]="5" BONDNICS[0]="eth0 eth1 eth2 eth3" BRNICS[0]="bond0" DESCRIPTION[0]="eth0" PROTOCOL[0]="ipv4" USE_DHCP[0]="no" IPADDR[0]="192.168.0.6" NETMASK[0]="255.255.255.0" GATEWAY[0]="192.168.0.1" DNS_SERVER1="192.168.0.1" USE_DHCP6[0]="yes" DHCP6_KEEPRESOLV="no" IFNAME[1]="br4" BONDNAME[1]="bond4" BONDNICS[1]="eth4 eth5" BONDING_MODE[1]="1" BONDING_MIIMON[1]="100" BRNAME[1]="br4" BRNICS[1]="bond4" BRSTP[1]="no" BRFD[1]="0" PROTOCOL[1]="ipv4" USE_DHCP[1]="no" IPADDR[1]="192.168.0.13" NETMASK[1]="255.255.255.0" GATEWAY[1]="192.168.0.1" SYSNICS="2" Unraid server without Network is like a car without wheels :-)
  21. Hi @Squid Ok so I would still have to go to settings and apply what would then be the default settings? I seem to have caused myself a lot of problems after my changes some dockers work and others doesn't work both are using bridge? I copied the network cfg back and rebooted unraid... in Fix Common Problems - I can see this: My network settings are the same as before pointing to my router as DNS... (I have tried to change them to above DNS same result) Should I delete the file again....
  22. I just did that on v.6.8.0 and it didnt create a new file and I had to get the UI up on the console :-) And create the file again... Is there any other way to reset network settings?
  23. That is great! - Is it possible to add several openvpn configuration countries to the folder? would it then jump to another one when restarted or updated?
  24. One more question... 😉 I have enabled VPN and Privoxy as a proxy does this work outside the Deluge "UI"? I am asking because I found this notice about DNS leaks in Deluge https://forum.deluge-torrent.org/viewtopic.php?t=54322 Might be a stupid Q don't know one would test this in a docker
  25. I forgot to read the comments below the video..... SOLVED: Netherland does not support port forwarding - so changed it to switzerland and now I can start deluge :-)