Preclear plugin


3042 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

haven't had to preclear a drive in ages. It said it passed but got this.

 

############################################################################################################################

#                                                                                                                          #

#                                        unRAID Server Pre-Clear of disk /dev/sdk                                          #

#                                      Cycle 1 of 1, partition start on sector 64.                                        #

#                                                                                                                          #

#                                                                                                                          #

#  Step 1 of 5 - Pre-read verification:                                                  [14:58:14 @ 74 MB/s] SUCCESS    #

#  Step 2 of 5 - Zeroing the disk:                                                        [7:19:05 @ 151 MB/s] SUCCESS    #

#  Step 3 of 5 - Writing unRAID's Preclear signature:                                                          SUCCESS    #

#  Step 4 of 5 - Verifying unRAID's Preclear signature:                                                        SUCCES/usr/local/emhttp/plug

ins/preclear.disk/script/preclear_disk.sh: line 782: echo: write error: No space left on device                            #

/usr/local/emhttp/plugins/preclear.disk/script/preclear_disk.sh: line 807: echo: write error: No space left on device      #

cat: write error: No space left on device                                                                                  #

/usr/local/emhttp/plugins/preclear.disk/script/preclear_disk.sh: line 1357: echo: write error: No space left on device    #

/usr/local/emhttp/plugins/preclear.disk/script/preclear_disk.sh: line 1358: echo: write error: No space left on device    #

/usr/local/emhttp/plugins/preclear.disk/script/preclear_disk.sh: line 1367: /boot/preclear_reports/preclear_report_5000c500742a477b_2016.09.

10-22:33:12.txt: Invalid argument                                                                                          #

/usr/local/emhttp/plugins/preclear.disk/script/preclear_disk.sh: line 1383: /tmp/.preclear/sdk/smart_out: No such file or directory

############################################################################################################################

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 545 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix/scripts/noti

fy on line 191##############################################################################################################

 

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 187 bytes written, possibly out of free disk space in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix/scripts/noti

fy on line 192

root@Tower:/usr/local/emhttp

I suspect you have run out of log space in tmp.

What do you have for the log entry on Dashboard - System Status (General) - flash log docker.

Link to post
  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hi guys, this is a simple plugin that allows users to clear their disks before add them to the array.   The main characteristics of this plugin are: Modularity: can be used standalon

I think Thanks should be directed at all those members that have been dealing with the mess the last few months. @dlandon and @Squid have been working behind the scenes to try and clean up, and o

Dontlookoverthere over on the unRAID subreddit figured out how to get the plugin running again with a simple edit to the plg:   https://www.reddit.com/r/unRAID/comments/7wjpus/preclear_worki

Posted Images

Which preclear script and plugin should i be using for 6.2 final that was just released?

the one (and there is now only one) available via Community Applications plugin.

 

I see a dropdown for "script" and two options: Joe L. and gfjardim. Should I not be seeing those both?

Link to post

Which preclear script and plugin should i be using for 6.2 final that was just released?

the one (and there is now only one) available via Community Applications plugin.

 

I see a dropdown for "script" and two options: Joe L. and gfjardim. Should I not be seeing those both?

 

Now there's only one plugin, but you can choose the original preclear script (wrote by Joe L.) and mine. This option only appears if you put the original script in /boot/config/plugins/preclear.disk/ .

Link to post

tput: unknown terminal "screen"

tput: unknown terminal "screen"

tput: unknown terminal "screen"

etc,etc

 

I've noticed some people suggesting to use the original scripts but I don't get that option from the drop down when selecting preclear.

 

I'm seeing the same output, do we know what's going on here? I'm tempted to just let it finish, as the plug in status seems to be chugging along.

 

note: I do have nerdtools installed and screen is active.

        UnRAID 6.1.9

        pre clear plugin 2016.09.11a, using default script (not Joe's original)

Link to post

On a different note, Below is what all my pre clear reports look like? Needless to say, not terribly helpful. Not sure what to make of this. Especially troubling due to the problem reported above with the progress display. I was hoping to use the reports to see what happened, but there is no useable info in them. Any help would be appreciated.

 

Last login: Tue Sep 20 11:32:51 on ttys000
Mathews-MacBook-Pro-5:~ mat$ /Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06 ; exit;
/Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06: line 1: Disk:: command not found
/Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06: line 2: syntax error near unexpected token `('
/Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06: line 2: `smartctl 6.2 2013-07-26 r3841 [x86_64-linux-4.1.13-unRAID] (local build)'
logout
Saving session...
...copying shared history...
...saving history...truncating history files...
...completed.

[Process completed]

Link to post

On a different note, Below is what all my pre clear reports look like? Needless to say, not terribly helpful. Not sure what to make of this. Especially troubling due to the problem reported above with the progress display. I was hoping to use the reports to see what happened, but there is no useable info in them. Any help would be appreciated.

 

Last login: Tue Sep 20 11:32:51 on ttys000
Mathews-MacBook-Pro-5:~ mat$ /Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06 ; exit;
/Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06: line 1: Disk:: command not found
/Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06: line 2: syntax error near unexpected token `('
/Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06: line 2: `smartctl 6.2 2013-07-26 r3841 [x86_64-linux-4.1.13-unRAID] (local build)'
logout
Saving session...
...copying shared history...
...saving history...truncating history files...
...completed.

[Process completed]

 

Nope, OSX is trying to open the report as an executable; open the file using TextEdit instead.

Link to post

thanks. <DOH> really appreciate your help.

 

However, in relation to the 1st issue above, the new preclear report, which is saved as a text file, contains a full page of this:

 

tput: unknown terminal "screen"
tput: unknown terminal "screen"
tput: unknown terminal "screen"
...
...
tput: unknown terminal "screen"
tput: unknown terminal "screen"

 

Obviously related to the status display issue when running the plugin. I know this was happening earlier, and was addressed in an update, but it seems to be rearing it's head again. I have attached diagnostics, should that be helpful.

 

On a different note, Below is what all my pre clear reports look like? Needless to say, not terribly helpful. Not sure what to make of this. Especially troubling due to the problem reported above with the progress display. I was hoping to use the reports to see what happened, but there is no useable info in them. Any help would be appreciated.

 

Last login: Tue Sep 20 11:32:51 on ttys000
Mathews-MacBook-Pro-5:~ mat$ /Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06 ; exit;
/Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06: line 1: Disk:: command not found
/Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06: line 2: syntax error near unexpected token `('
/Volumes/flash/preclear_reports/preclear_finish_VKHR63TX_2016-07-06: line 2: `smartctl 6.2 2013-07-26 r3841 [x86_64-linux-4.1.13-unRAID] (local build)'
logout
Saving session...
...copying shared history...
...saving history...truncating history files...
...completed.

[Process completed]

 

Nope, OSX is trying to open the report as an executable; open the file using TextEdit instead.

tower-diagnostics-20160921-1330.zip

Link to post

[glow=red,2,300]UPDATE:[/glow]

 

###2016.09.23a

- Fix: script error appearing if SMART is not available

 

###2016.09.23

- Add: show reports of listed disks in the webui;

- Fix: page scrolling while updating;

- Fix: make link point to Tools;

- Fix: increase disk column width;

- Fix: better script report.

Link to post

thanks. <DOH> really appreciate your help.

 

However, in relation to the 1st issue above, the new preclear report, which is saved as a text file, contains a full page of this:

 

tput: unknown terminal "screen"
tput: unknown terminal "screen"
tput: unknown terminal "screen"
...
...
tput: unknown terminal "screen"
tput: unknown terminal "screen"

 

Please update and see if last update helps.

 

Link to post

Does this only support 6.2 going forward?

 

plugin: updating: preclear.disk.plg

plugin: installed unRAID version is too low, require at least version 6.2

Certainly appears so...  gfjardim must have also forgotten to update the template with <MinVer> so the app won't show up in CA, and the changelog within the .plg file, and the threads, and the OP

 

At least he gave you a week before deprecating the plugin for some reason on 6.1.x

Link to post

i can't seem to make it work...

 

i was previously using 6.1.9 and was able to use Joe L's preclear script from the terminal on one of my drives, now i upgraded to 6.2 and it no longer works saying "device is busy" so i installed gfjardim's Preclear Disk plugin from the Community Applications plugin and also moved Joe L's script inside config\plugins\preclear.disk, but whenever i try to run either of the scripts from the Tools tab, it gets stuck with the "Starting..." status with the cancel button, on the Main tab, it shows "Preclear in progress... Starting..." but it stays that way and doesn't proceed to what i'm assuming is the actual preclear process with a % progress

 

is this long "Starting" process normal? it has been stuck in this status for hours now

Link to post

i can't seem to make it work...

 

i was previously using 6.1.9 and was able to use Joe L's preclear script from the terminal on one of my drives, now i upgraded to 6.2 and it no longer works saying "device is busy" so i installed gfjardim's Preclear Disk plugin from the Community Applications plugin and also moved Joe L's script inside config\plugins\preclear.disk, but whenever i try to run either of the scripts from the Tools tab, it gets stuck with the "Starting..." status with the cancel button, on the Main tab, it shows "Preclear in progress... Starting..." but it stays that way and doesn't proceed to what i'm assuming is the actual preclear process with a % progress

 

is this long "Starting" process normal? it has been stuck in this status for hours now

 

Version 6.2 requires that the original preclear script be modified to work properly.  Se here for instructions:

 

    http://lime-technology.com/forum/index.php?topic=13054.msg464653#msg464653

 

Hope this helps!

Link to post

Does this only support 6.2 going forward?

 

plugin: updating: preclear.disk.plg

plugin: installed unRAID version is too low, require at least version 6.2

Certainly appears so...  gfjardim must have also forgotten to update the template with <MinVer> so the app won't show up in CA, and the changelog within the .plg file, and the threads, and the OP

 

At least he gave you a week before deprecating the plugin for some reason on 6.1.x

 

I was in a hurry and didn't try to make this work under 6.1.9. There are some mismatch in dependencies versions that I can't easily resolve. I'll try to fix this in the next release.

 

 

I've installed the plugin, downloaded the script, and made the modification noted above, but it seems to stay at "starting..." forever.

 

I tried here and can't reproduce. Could you post what you see when you hit Preview (the eye icon)?

 

 

 

Link to post

 

I've installed the plugin, downloaded the script, and made the modification noted above, but it seems to stay at "starting..." forever.

 

I tried here and can't reproduce. Could you post what you see when you hit Preview (the eye icon)?

 

I just reinstalled the plugin from scratch to make sure it was up to date.  I don't see an eye icon / preview button in the plugin interface. (Maybe i'm looking in the wrong spot?)

 

I assume the eye icon appears once the script has started.  I'm running 6.2 btw, and using the interface under tools -> Preclear

Link to post

 

I've installed the plugin, downloaded the script, and made the modification noted above, but it seems to stay at "starting..." forever.

 

I tried here and can't reproduce. Could you post what you see when you hit Preview (the eye icon)?

 

I just reinstalled the plugin from scratch to make sure it was up to date.  I don't see an eye icon / preview button in the plugin interface. (Maybe i'm looking in the wrong spot?)

 

I assume the eye icon appears once the script has started.  I'm running 6.2 btw, and using the interface under tools -> Preclear

 

Like this:

 

2gUXe7q.png

Link to post

Result:

 

tmux: error while loading shared libraries: libutempter.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

 

http://slackware.cs.utah.edu/pub/slackware/slackware64-14.1/slackware64/a/utempter-1.1.5-x86_64-1.txz -> perhaps this is needed.

 

After installing that, I get:

error connecting to /tmp/tmux-0/default (No such file or directory)

 

Then I run:

touch /tmp/tmux-0/default

 

and try again and get:

no server running on /tmp/tmux-0/default  -> This is probably because i just made a blank file though.

 

HOWEVER - After installing that dependency, I tried from the GUI again, and this time it still says "starting..." but now has the eye icon (which shows my invalid -R error meaning I forgot to modify the script after reinstalling).

 

EDIT: Works now from the GUI.

Link to post
  • trurl featured, unfeatured and pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.