Jump to content
linuxserver.io

[Support] Linuxserver.io - Qbittorrent

195 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Question, why is the torrent create section removed in this docker version?

Share this post


Link to post

if anyone could explain this i'd be grateful but i'm concerned i'm opening a can of worms:

 

on a private tracker, they ban the use of certain ports, specifically the default that bittorrent clients use, saying that ISPs throttle them. how can i change the ports so i can seed to this tracker from unraid? the ports banned are 6881-6889. i've changed the listening port to something like 50000 but that did nothing.

Share this post


Link to post
On 2/9/2020 at 5:02 AM, gellux said:

if anyone could explain this i'd be grateful but i'm concerned i'm opening a can of worms:

 

on a private tracker, they ban the use of certain ports, specifically the default that bittorrent clients use, saying that ISPs throttle them. how can i change the ports so i can seed to this tracker from unraid? the ports banned are 6881-6889. i've changed the listening port to something like 50000 but that did nothing.

That's how you change it. What do you mean it did nothing?

Share this post


Link to post

Hello guys.

I've got qBittorrent in Docker running on Libreelec on Raspberry Pi (don't know if it's essential but anyway).

It's no problem to download small files. But if I try to download something large, torrent gets stalled after about 400 MB is downloaded, though target catalog has enough space.

I'll be grateful if you can point me on possible reasons of such behavior.

Share this post


Link to post
16 minutes ago, UncleFly said:

I've got qBittorrent in Docker running on Libreelec on Raspberry Pi

Not sure I understand. Do you mean you aren't using this on Unraid? See the first post in this thread. 

Share this post


Link to post
7 hours ago, trurl said:

Not sure I understand. Do you mean you aren't using this on Unraid? See the first post in this thread. 

Yeah, that's obviously my fail. Sorry for disturbing, my search continues : /

Share this post


Link to post
On 10/3/2017 at 9:49 PM, Quiks said:

Are you changing it in the Qbt WEBUI settings or the container?

 

Edit: I found I had the same issue as you, but was able to figure it out. With the base settings, any time you change the port in the QBT interface, it will reset to 8080 when rebooting the docker.

 

To fix this, you need 2 changes from the default config.

 

Remove the original 8080:8080 port map

 

create a new one 6666:6666 (whatever your new port is)

add a new variable

Key: WEBUI_PORT

Value: 6666 (again, whatever your new port is)

 

apply this and your UI should now work on the new port.

 

However, clicking WEBUI on your docker in the UnRaid UI will yield a webpage opening with :8080 which won't load. I'm still trying to figure out how to change the default webpage since it seems hardcoded to 8080.

 

Hopefully this helps you or anyone else trying to change their port!

 

edit: I figured out that I had the view on basic. Switched it to advanced, and I can change the default launch URL as well.

 

That should fix all the issues for everyone.

 

Woot!

 

Just installed for the first time and followed these instructions exactly. Tried it several times but no matter what I do it always reverts to port 8080 in the qBittorrent.conf settings file that is put in appdata. I can get to it using port 8080 but that's already in use by something else so I have to shut that down first. Way too much stuff configed for that first program on 8080 to make me want to change the port for it.

Unraid 6.8.2

Share this post


Link to post
2 hours ago, Riot said:

 

Just installed for the first time and followed these instructions exactly. Tried it several times but no matter what I do it always reverts to port 8080 in the qBittorrent.conf settings file that is put in appdata. I can get to it using port 8080 but that's already in use by something else so I have to shut that down first. Way too much stuff configed for that first program on 8080 to make me want to change the port for it.

Unraid 6.8.2

It would help if you provided screenshots of your template or provided the docker run command.

Share this post


Link to post

Bah. I got it. Seems I had got an extra space I hadn't noticed at the beginning of WEBUI_PORT when I copied and pasted it into the variable. Was pulling it from my clipboard manager so was pasting wrong every time.

 

Edit: Actually maybe it wasn't a space. When I redid the docker and it worked just now I copied "WEBUI_PORT" from my quote above to add it. Some reason it is different from the one I copied last night from the first post because my clipboard manager has two different entries but I can find no difference in the text. Not sure what it is.

Edited by Riot

Share this post


Link to post

Would the recent changes have messed up the default password too? I've just installed fresh, and admin/adminadmin isn't working for me.

Share this post


Link to post
On 2/23/2020 at 10:29 PM, trasneoir said:

Would the recent changes have messed up the default password too? I've just installed fresh, and admin/adminadmin isn't working for me.

Try restarting the docker, worked for me.

Share this post


Link to post
On 2/28/2020 at 3:25 PM, L0rdRaiden said:

Does the WebUI has RSS feature?

I think this was the problem. Working now, thanks :)

Share this post


Link to post
Posted (edited)

still not working admin/adminadmin on a fresh install restarted container, reinstalled it, etc.

not working and i cant find the user/pass in the appdata to change either

 

following frollays instructions doesnt help either

Edited by MammothJerk

Share this post


Link to post

With version 4.3.0alpha1 has stopped the search plug-ins

 

Could not parse Nova search engine capabilities, msg:
Error: Traceback (most recent call last):

File "/config/data/qBittorrent/nova3/nova2.py", line 36, in <module>
import urllib.parse
ImportError: No module named parse

7LDxdsp.jpg

Share this post


Link to post
On 10/4/2017 at 4:49 AM, Quiks said:

Remove the original 8080:8080 port map

 

create a new one 6666:6666 (whatever your new port is)

add a new variable

Key: WEBUI_PORT

Value: 6666 (again, whatever your new port is)

It's almost three years old, but glad you posted it, thanks!

Couldn't figure out why my instance wouldn't connect... 

Share this post


Link to post

 

Good morning

The search engine is still failing:
 

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 01-envfile: executing...
[cont-init.d] 01-envfile: exited 0.
[cont-init.d] 10-adduser: executing...

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
We gratefully accept donations at:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 30-config: executing...
[cont-init.d] 30-config: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-scripts: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-scripts: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.
Could not parse Nova search engine capabilities, msg:
Error: Traceback (most recent call last):

File "/config/data/qBittorrent/nova3/nova2.py", line 36, in <module>
import urllib.parse
ImportError: No module named parse

Linuxserver.io version:- 4.3.0202003270617-6905-2408ce9ubuntu18.04.1-ls32 Build-date:- 2020-03-27T03:19:29-04:00

Linuxserver.io version:- 14.2.0.99201912051435-6796-912b076ubuntu18.04.1-ls56 Build-date:- 2019-12-05T17:12:21+01:00

UnRaid v6.8.3

Share this post


Link to post

Hello. I'm using the qbittorrent docker without any issues, but I can't ban peers. Either by right click on active peers, or by adding IP manually.

 

Any help would be appreciated.

Share this post


Link to post

Search is broken since the last update. Getting the following error in the log:

 

File "/config/data/qBittorrent/nova3/nova2.py", line 36, in <module>
import urllib.parse
ImportError: No module named parse

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.