Jump to content
ljm42

WireGuard quickstart

504 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

I am very new. Just built my first demo UnRaid server before I convert my existing file server to UnRaid.

 

I was able to install and setup WireGuard plugin (2020.02.23) on my server and I was able to get my iPhone to connect to the VPN using the wireguard app and . However I am not able to access the server URL via chrome on the phone to access the server. When I try this phone on the cell carrier, not on wifi.. but stil no luck. I have tried url 10.253.0.0, 10.253.0.1 and 10.253.0.2 with no luck. Am I not using the correct url?

 

I am running version 6.8.3 with a certificate on the server, which creates this type of url "https://xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx0f70a3509e8cda340.unraid.net/Plugins". My disk are not encrypted.

 

I have done the port forward, I believe correctly on my FIOS router.  the 32400 is for my Plex.

image.thumb.png.2354a6aa8606762f2260737c1ee0f055.png

 

I might be giving you more info than is needed but figured better safe than sorry. Any help is much appreciated.

 

image.thumb.png.71d2d90d35edb57f7402967e83129e42.png

image.thumb.png.8f0e60129cb31df305d98aefb8499124.png

 

image.thumb.png.d1192d0399ea73fd5b0bbf32030903b6.pngimage.thumb.png.27d1c3e3568f983a872116a102126f40.png

image.png

Share this post


Link to post

I got it working. I ending up resetting everything and starting over. Not sure if that fixed because at the end this time I bounced my router...... when it came back up I got my iphone, turned off cellular service and setup VPN again on wireguard app. I got in, then tried my 10.253.0.2 address and the loggin for unraid popped up.... logged and can see all the areas.... great.

 

Maybe I just needed to reboot my router.... anyway I am in and wanted to share in case anyone has not bounced their router enough....:)

Share this post


Link to post
On 6/29/2020 at 2:58 AM, jonathanm said:

Maybe because you have a container using openvpn?

hmm yeah i guess you are right. using delugevpn docker... and that one may use openvpn.. (didnt think of that one... :-) )

Share this post


Link to post

Just upgraded to Beta 24 and lost activity on dash, I am connected now and using Tunnel but the dashboard has this displaying

 

image.png.1d1fc27f1e9e06b5db0e9f6307b37a5f.png

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.