Jump to content
linuxserver.io

[Support] Linuxserver.io - TVHeadend

970 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

1 hour ago, saarg said:

 

It's using the available ffmpeg from alpine Linux, so it's not anything we compile.

Are you using the latest version of the container or the stable one? 

If you are using the latest it might also be a bug in TVheadend, so check their page for open issues. 

Thanks for your help. I'm using the latest version of the container. I tried different containers but they all seem to be affected. Is there any way I could update ffmpeg inside a docker container? Okay, I will try to get help from the tvh forum.

 

Edit: You might be right. There could be a bug. I used the 4.2-release version now and it works without any problem.

Edited by xses

Share this post


Link to post
4 hours ago, xses said:

Thanks for your help. I'm using the latest version of the container. I tried different containers but they all seem to be affected. Is there any way I could update ffmpeg inside a docker container? Okay, I will try to get help from the tvh forum.

 

Edit: You might be right. There could be a bug. I used the 4.2-release version now and it works without any problem.

The latest is built from the master branch of tvheadend and it's alot of development going on now. So if you don't have anything you need in that branch, use the stable one. 

Share this post


Link to post
On 11/7/2018 at 2:39 PM, saarg said:

 

I'll check the build log if it complains about it and add if necessary. 

 

Any updates to this? Still getting:

docker exec -it -u abc tvheadend /usr/bin/tv_grab_zz_sdjson_sqlite --configure
Can't locate LWP/UserAgent/Determined.pm in @INC (you may need to install the LWP::UserAgent::Determined module) (@INC contains: /usr/local/lib/perl5/site_perl /usr/local/share/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/share/perl5/vendor_perl /usr/lib/perl5/core_perl /usr/share/perl5/core_perl) at /usr/bin/tv_grab_zz_sdjson_sqlite line 4927.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/bin/tv_grab_zz_sdjson_sqlite line 4927.

Using the newest update from the weekend (4.2.7-34~g036b9cbab).

Thanks again.

Share this post


Link to post
22 hours ago, live4ever said:

 

Any updates to this? Still getting:


docker exec -it -u abc tvheadend /usr/bin/tv_grab_zz_sdjson_sqlite --configure
Can't locate LWP/UserAgent/Determined.pm in @INC (you may need to install the LWP::UserAgent::Determined module) (@INC contains: /usr/local/lib/perl5/site_perl /usr/local/share/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/share/perl5/vendor_perl /usr/lib/perl5/core_perl /usr/share/perl5/core_perl) at /usr/bin/tv_grab_zz_sdjson_sqlite line 4927.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/bin/tv_grab_zz_sdjson_sqlite line 4927.

Using the newest update from the weekend (4.2.7-34~g036b9cbab).

Thanks again.

 

Yes it's missing the perl module. I'll add it when I get some time. Not sure when though. 

Share this post


Link to post

if someone has issues like tvheadend crashing always since latest update, i use the tag 192 and its working.

 

may cause i have schedule direct as epg source ...

 

just in case someone else has the same issue

Share this post


Link to post
10 hours ago, alturismo said:

if someone has issues like tvheadend crashing always since latest update, i use the tag 192 and its working.

 

may cause i have schedule direct as epg source ...

 

just in case someone else has the same issue

what do you mean by use tag 192?

 

I ask because my TVH server over the last...idk, 3 days or so, has just been dying. What i mean by that is I start up the server, everything works fine and then at some point it just dies. It might last 2minutes, it might last 30min, but at some point it just becomes completely unresponsive and I have to restart the container.

Share this post


Link to post

Repository

 

linuxserver/tvheadend:192

 

then we on the version from ~ 12 days ago wich is working, had the same issue as you.

  • Like 1

Share this post


Link to post

alturismo, I think you may have just saved the day, and my entire weekend from having to reconfigure my entire server from scratch! thank you.

 

 

Share this post


Link to post
6 hours ago, alturismo said:

Repository

 

linuxserver/tvheadend:192

 

then we on the version from ~ 12 days ago wich is working, had the same issue as you.

Thanks for this...I'm having (what appears to be) the same problem, so I've switched to this for the moment.

Share this post


Link to post

Protip, if you don't want TVH to break randomly, don't use the latest tag, use `release-4.2`.

Share this post


Link to post
1 hour ago, alturismo said:

Not if you on 4.3...

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
 

Are you being serious now? 

Share this post


Link to post
Are you being serious now? 
I once tried to downgrade and it didnt worked ...

I guess there are some conf changes ...

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Share this post


Link to post

just as note, update from today seems working fine again, talking about lates build wich crashed after x minutes/hours ...

Share this post


Link to post

Hi!

 

in the TVHeadend configuration the storage path setting for timeshift data is coming as empty.

As a result, the timeshift buffer is managed inside the docker container filesystem and this may grow larger than intended.

This may not be what everyone wishes to do.

 

I thus suggest to have either in the standard setting a storage path set for timeshift as: /recordings/timeshift

As a result the timeshift buffer is stored in the path where the DVR recordings go.

 

Alternatively you could introduce a separate path for the timeshift buffer and as well a respective mapping for the container config.

 

Just my 2 cents...

 

Share this post


Link to post

Hey guys,

 

first of all a happy new year to everyone.

 

I've been using this docker for quite some time now in combination with a Digital Devices Cine S2 V6.5. Unfortunately I only have one tuner available at the location of the server. So watching live TV and recording stuffs is a pain in the ass. So I was thinking of using an aditional IPTV source.

 

I've come across an interesting script in a german kodi forum, that offers the ability to integrate one of the biggest german speaking IPTV providers (Zattoo). Unfortunately the script was written for a Debian/Ubuntu base while this docker is on an Alpine base. Does anyone know if/how this could be adjusted to be used with this docker, as this is running perfectly.

 

The script can be found here: https://github.com/sunsettrack4/zattoo_tvh

 

Thanks in advance for any tips.

 

 

Share this post


Link to post
13 minutes ago, Spooky83 said:

Hey guys,

 

first of all a happy new year to everyone.

 

I've been using this docker for quite some time now in combination with a Digital Devices Cine S2 V6.5. Unfortunately I only have one tuner available at the location of the server. So watching live TV and recording stuffs is a pain in the ass. So I was thinking of using an aditional IPTV source.

 

I've come across an interesting script in a german kodi forum, that offers the ability to integrate one of the biggest german speaking IPTV providers (Zattoo). Unfortunately the script was written for a Debian/Ubuntu base while this docker is on an Alpine base. Does anyone know if/how this could be adjusted to be used with this docker, as this is running perfectly.

 

The script can be found here: https://github.com/sunsettrack4/zattoo_tvh

 

Thanks in advance for any tips.

 

 

 

It's written for Linux, so should work in alpine also. But only if the dependencies are available for alpine. 

You need to do some modifications of the tvheadend container for this to work. 

You need to follow the installation guide on the github Readme and install all the needed dependencies. To make it permanent, you have to map a startup script that installs all the necessary dependencies and the script. If you don't, all your changes will be lost when you update the container. 

You probably need to run a script at container start. I just skimmed through the Readme, so don't know fully. 

Share this post


Link to post

Yes I know that the dependencies are key here and I have already tried Installing the dependencies via terminal, but from what I remember (that was 2 weeks ago) at least 1 dependency was not available. Wasn't there a Debian based docker for testing? I think I remember there being one...

Haven't really thought about the startup script, so thanks for that tip. I've got to read up on that once I figure out how to get it running.

Gesendet von meinem ONEPLUS A6013 mit Tapatalk

Share this post


Link to post
Posted (edited)


Hello
I have a problem and I'm stuck.
I am using unRAID 6.6.6
I have installed from LinuxServer.io:
unRAID DVB Edition and tvheadend as well as Dynamix S3 Sleep and Dynamix System Buttons.
The computer has a Digital Devices DVB-S 6.5 installed.


When the computer is restarted, everything works fine.
When the computer goes to sleep over the Butto Sleep or with Dynamix S3 Sleep and again
wakes up tvheadend no longer works.
Restart or restart the container unfortunately remains without success.
Even the connected monitor does not turn on !?

The webgui of unRAID can be reached.
I have tried in the S3 Sleep Plugin with modprobe -r ddbridge to unload the drivers and when waking up with the parameters modprobe ddbrige to load again, unfortunately, has also brought no success.
Reset and Reboot do not solve the problem!
Just turning off the computer and turning it on will solve the problem ... until the next sleep.
Does anyone have an idea and can help me please?

Sorry had to ask google for the text :(

 

Log:

Jan 6 22:44:05 Tower kernel: stv090x_read_reg: Read error, Reg=[0xf5a9], Status=-5

Jan 6 22:44:06 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:06 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:06 Tower kernel: stv090x_read_reg: Read error, Reg=[0xf5aa], Status=-5

Jan 6 22:44:07 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:07 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:07 Tower kernel: stv090x_read_reg: Read error, Reg=[0xf5ab], Status=-5

Jan 6 22:44:08 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:08 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:08 Tower kernel: stv090x_read_reg: Read error, Reg=[0xf5ac], Status=-5

Jan 6 22:44:09 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:09 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:09 Tower kernel: stv090x_write_regs: Reg=[0xf5a8], Data=[0x00 ...], Count=1, Status=-5

Jan 6 22:44:09 Tower kernel: stv090x_read_per: I/O error

Jan 6 22:44:10 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:10 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:11 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:11 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:11 Tower kernel: stv090x_read_reg: Read error, Reg=[0xf12a], Status=-5

 

Edited by nebosa

Share this post


Link to post
4 hours ago, nebosa said:


Hello
I have a problem and I'm stuck.
I am using unRAID 6.6.6
I have installed from LinuxServer.io:
unRAID DVB Edition and tvheadend as well as Dynamix S3 Sleep and Dynamix System Buttons.
The computer has a Digital Devices DVB-S 6.5 installed.


When the computer is restarted, everything works fine.
When the computer goes to sleep over the Butto Sleep or with Dynamix S3 Sleep and again
wakes up tvheadend no longer works.
Restart or restart the container unfortunately remains without success.
Even the connected monitor does not turn on !?

The webgui of unRAID can be reached.
I have tried in the S3 Sleep Plugin with modprobe -r ddbridge to unload the drivers and when waking up with the parameters modprobe ddbrige to load again, unfortunately, has also brought no success.
Reset and Reboot do not solve the problem!
Just turning off the computer and turning it on will solve the problem ... until the next sleep.
Does anyone have an idea and can help me please?

Sorry had to ask google for the text :(

 

Log:

Jan 6 22:44:05 Tower kernel: stv090x_read_reg: Read error, Reg=[0xf5a9], Status=-5

Jan 6 22:44:06 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:06 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:06 Tower kernel: stv090x_read_reg: Read error, Reg=[0xf5aa], Status=-5

Jan 6 22:44:07 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:07 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:07 Tower kernel: stv090x_read_reg: Read error, Reg=[0xf5ab], Status=-5

Jan 6 22:44:08 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:08 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:08 Tower kernel: stv090x_read_reg: Read error, Reg=[0xf5ac], Status=-5

Jan 6 22:44:09 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:09 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:09 Tower kernel: stv090x_write_regs: Reg=[0xf5a8], Data=[0x00 ...], Count=1, Status=-5

Jan 6 22:44:09 Tower kernel: stv090x_read_per: I/O error

Jan 6 22:44:10 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:10 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:11 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: I2C timeout, card 0, port 0, link 0

Jan 6 22:44:11 Tower kernel: ddbridge 0000:01:00.0: DDBridge IRS 000000f3

Jan 6 22:44:11 Tower kernel: stv090x_read_reg: Read error, Reg=[0xf12a], Status=-5

 

 

Might be a driver issue. I don't use sleep, so don't have any other suggestions unfortunately.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now